Διευθύντρια Νοσ. Γεννηματάς: Δεν θα αντέξει το ΕΣΥ

lawandorder.gr 11-03-2021 09:52 Τελευταία ενημέρωση: 11-03-2021 09:53
Διευθύντρια Νοσ. Γεννηματάς: Δεν θα αντέξει το ΕΣΥ
«Να επιταχθούν άμεσα ιδιωτικές κλινικές» τόνισε η Ελένη Μπάγια

Την ανάγκη να επιταχθούν άμεσα ιδιωτικές κλινικές, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας υπογράμμισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η παθολόγος στα επείγοντα του covid19 στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», Ελένη Μπάγια.

 Σημείωσε παρόλα αυτά πως οι αμοιβές που προτείνονται στους ιδιώτες γιατρούς είναι αρκετά προκλητικές, καθώς όπως είπε, οι αμοιβές στο δημόσιο είναι χαμηλότερες. «Για να φτάσει ένας γιατρός να παίρνει 3000 ευρώ στο δημόσιο πρέπει να είναι διευθυντής να έχει 30 χρόνια προϋπηρεσία και να κάνει δεκάδες εφημερίες τον μήνα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Όμως, ξεκαθάρισε ότι θα συνεργαστούν σε κάθε περίπτωση με τους ιδιώτες γιατρούς.

Η κ. Μπάγια όπως είπε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κενό κρεβάτι και πολλοί ασθενείς είναι σε ράντσα. Περιέγραψε μια δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας ότι είναι στα όρια του και το προσωπικό, αφού δουλεύουν ασταμάτητα χωρίς άδεια και με πολλες εφημερίες από τον Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως είπε, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργούν στα όρια τους σε κανονικές συνθήκες και όταν έρθει μια πανδημία -όπως τώρα- ή μια αύξηση της νοσηρότητας βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo