• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Apple φέρεται ότι μείωσε την παραγωγή του iPhone 20%

lawandorder.gr 10-03-2021 17:43
Η Apple φέρεται ότι μείωσε την παραγωγή του iPhone 20%
Λόγω χαμηλής ζήτησης για το iPhone 12 mini

Στη μείωση των παραγγελιών παραγωγής iPhone κατά 20% φέρεται να προχώρησε η Apple, λόγω της μειωμένης ζήτησης που καταγράφεται για το μικρότερο μοντέλο iPhone 12 mini, σύμφωνα με δημοσίευμα του Nikkei την Τετάρτη.

Τα νέα iPhone της Apple εξακολουθούν να έχουν υψηλή ζήτηση και ο τεχνολογικός κολοσσός έχει προγραμματίσει την παραγωγή 230 εκατομμυρίων συσκευών iPhone το 2021, αριθμό αυξημένο κατά 11,6% σε σχέση με το 2020, σύμφωνα με τη Nikkei. 

Ωστόσο, οι πωλήσεις του iPhone 12 mini δεν εξελίσσονται τόσο καλά όσο αναμενόταν, καθώς οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν το παλαιότερο iPhone 11, το οποίο έχει μεγαλύτερη οθόνη, καθώς και το περισσότερων ιντσών iPhone 12 ή τα πιο premium μοντέλα iPhone 12 Pro.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών φαίνεται να αντικατοπτρίζουν και τις κριτικές των ειδικών για τις νέες συσκευές της Apple που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο. Το CNBC, για παράδειγμα, έγραφε τότε ότι το iPhone 12 mini είναι απλώς μια μικρότερη έκδοση του iPhone 12 με μικρότερης διάρκειας μπαταρία. Και ενώ είναι ελκυστικό για άτομα με μικρότερα χέρια, σύστηνε στους καταναλωτέες να ξοδέψουν τα επιπλέον 100 δολάρια για το iPhone 12, το οποίο έχει μεγαλύτερη μπαταρία και οθόνη.

Η Apple έχει σταματήσει πλέον να αποκαλύπτει πόσα iPhone πωλεί κάθε τρίμηνο, αλλά, τον Ιανουάριο, η ερευνητική εταιρεία IDC δήλωσε ότι η Apple απέστειλε 90,1 εκατομμύρια συσκευές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020, τον "υψηλότερο όγκο αποστολών από έναν προμηθευτή σε ένα μόνο τρίμηνο". Γεγονός που βοήθησε την Apple να καταστεί ο κορυφαίος πωλητής smartphone στον κόσμο για το τελευταίο τρίμηνο του 2020, ξεπερνώντας τη Samsung. 

Τα έσοδα της Apple από το iPhone για το εν λόγω τρίμηνο αυξήθηκαν επίσης 17% σε ετήσια βάση, γεγονός που βοήθησε την εταιρεία να εμφανίσει έσοδα άνω των 100 δισ. δολαρίων σε ένα μόνο τρίμηνο, στην ιστορία της.

Η Apple δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα.

Η μετοχή της Apple σημειώνει ήπια κέρδη της τάξης του 0,25% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πηγή: capital.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo