• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Επίθεση σε βάρος αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη: Αναφορά στην εισαγγελία από Βερβεσό, καταδίκη από ΔΣ του ΔΣΑ

Κατερίνα Μάνθου 10-03-2021 17:22 Τελευταία ενημέρωση: 10-03-2021 17:36
Επίθεση σε βάρος αστυνομικού στη Ν. Σμύρνη: Αναφορά στην εισαγγελία από Βερβεσό, καταδίκη από ΔΣ του ΔΣΑ
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού που έλαβε χώρα χθες, 09.03.2021 στη Νέα Σμύρνη»

Αναφορά για τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών, σχετικά την επίθεση εις βάρος αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κατέθεσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. Βερβεσός στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Παράλληλα, για το θέμα αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ καταδικάζει την επίθεση.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού που έλαβε χώρα χθες, 09.03.2021 στη Νέα Σμύρνη. Τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας.

Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τραυματία αστυνομικό καθώς και στους οικείους του και ζητούμε από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo