19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανάμεσα στους συλληφθέντες


    Η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει οργανωμένο σχέδιο κουκουλοφόρων και χούλιγκαν για την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά στη Νέα Σμύρνη.
    Περίπου 500 άτομα, χούλιγκαν και μπαχαλάκηδες, έφτασαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αποκόπηκαν από την ειρηνική πορεία που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή, κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ψάχνοντας έναν αστυνομικό για να του επιτεθούν.
    Ποιοι χτύπησαν τον 27χρονο αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη
    Οι Αρχές, κάνοντας την ανάλυσή τους για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου αστυνομικού, διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με ένα «περίεργο κράμα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Είχαμε να κάνουμε με χούλιγκαν και μπαχαλάκηδες», σημειώνουν. Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν στα social media ότι υπήρχε κάλεσμα από χούλιγκαν διάφορων ομάδων «να δώσουμε ραντεβού και να συναντηθούμε για να χτυπήσουμε αστυνομικό», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά.
    Τώρα οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους ώστε να βρεθεί ποιος είναι αυτός που φαίνεται να παίρνει φόρα 100 μέτρα, να τρέχει από το απέναντι παρκάκι, να έχει στοχεύσει τον τελευταίο αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ την ώρα που περνά, να πέφτει πάνω του, να τον ρίχνει κάτω από το μηχανάκι, να τον κλωτσά και αμέσως μετά να τον χτυπούν όλοι μαζί όσοι ήταν γύρω του.
    Πού έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των αστυνομικών
    Όπως αναφέρει το OPEN, οι έρευνες των αστυνομικών δεν γίνονται στα «τυφλά». Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα, μεταξύ των 16 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη υπάρχει και ένας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
    Σύμφωνα με τις Αρχές, ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένα από τα άτομα που βρίσκονταν στον όχλο που πέταγε πέτρες την ώρα που ο αστυνομικός βρισκόταν αναίσθητος στο οδόστρωμα. Οι Αρχές είχαν εντοπίσει στη Νέα Σμύρνη μπουκάλια με μολότοφ αλλά και μπουκάλια πέντε λίτρων. Οι Αρχές εκτιμούν ότι αυτά τα μπουκάλια ήταν για να χτυπήσουν το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον Αίαντα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όχημα συνέχεια στο επιχειρησιακό της σχέδιο.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ