• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κεγκέρογλου: Να συζητηθεί στην Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου

lawandorder.gr 09-03-2021 14:42
Κεγκέρογλου: Να συζητηθεί στην Βουλή το πόρισμα Αλιβιζάτου
Επεσήμανε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων αναίτιας και υπέρμετρης αστυνομικής βίας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας
Την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για άμεση σύγκληση της επιτροπής Δικαιοσύνης, Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης προκειμένου να συζητηθεί το πρόστιμα της επιτροπής Αλιβιζάτου για τα φαινόμενα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και την αντιμετώπισή τους κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος επεσήμανε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων αναίτιας και υπέρμετρης αστυνομικής βίας
με αποκορύφωμα τα τελευταία αποκρουστικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στην Πλατεία της Ν. Σμύρνης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Μολονότι η επιτροπή Αλιβιζάτου συστήθηκε με απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί 4μηνες να ανταποκριθεί σε αντίστοιχο αίτημα που είχαν υποβάλει Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής στις 11 Νοεμβρίου 2020. Η εμμονή του να αρνείται να παραβρεθεί στην Κοινοβουλευτική συζήτηση επι του πορίσματος, αφενός τον εκθέτει και αφετέρου ενέχει τον κίνδυνο της συνέχισης των φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo