14 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Σπίρτζης με αφορμή τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης


    Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος των αστυνομικών που συμμετείχαν στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης προχώρησε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Σπίρτζης.
    Ειδικότερα με την αναφορά του ο κ. Σπίρτζης ζητεί «να διερευνηθεί ο ρόλος των αστυνομικών που βρίσκονταν στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, των βαθμοφόρων υπευθύνων των αστυνομικών κλιμακίων που προκάλεσαν τις έκνομες πράξεις, των ευθυνών των βαθμοφόρων του κάθε αστυνομικού κλιμακίου ή ομάδας, των γραπτών ή προφορικών εντολών από το κέντρο επιχειρήσεων της ελληνικής αστυνομίας, των γραπτών ή προφορικών εντολών από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις που υπάγονται οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και τα εμπλεκόμενα κλιμάκια, των ευθυνών των προϊσταμένων των διευθύνσεων σχετικά με τις εντολές ή οδηγίες που χορήγησαν ή τυχόν παράνομες παραλείψεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, τις προφορικές ή γραπτές εντολές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τους ελέγχους έναντι των πολιτών, τους κανόνες εμπλοκής και τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων και τη λήψη όλων των νόμιμων και αναγκαίων μέτρων για την άσκηση ποινικών διώξεων και καταδίκη των υπαιτίων, είτε ως αυτουργών είτε ακόμη ως ηθικών αυτουργών.”
    Ο κ Σπίρτζης ζητεί να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη σειράς αδικημάτων εκ μέρους των αστυνομικών όπως: Παράνομη οπλοφορία- οπλοχρησία, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και βασανισμός των συλληφθέντων.
    «Μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, μετά τις φωνές «Πονάω» ενός νέου ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών : Πονάμε όλοι…» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης μετά την κατάθεση της αναφοράς και προσέθεσε: «Με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών».
    Ακόμη ο ίδιος επισήμανε πως «τα γεγονότα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών και πως «προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή»



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ