• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μήπως η «μαϊμού» ανέβηκε στο δέντρο;

Ηλίας Ψυχογιός 09-03-2021 12:20
Μήπως η «μαϊμού» ανέβηκε στο δέντρο;
Θα δούμε πολλές ακόμα «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις τώρα που ο Κουφοντίνας επέλεξε να σώσει τη ζωή του

Ένα περίεργο πράγμα συμβαίνει σχεδόν από την ημέρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συμβαίνουν κάτι «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις, στις οποίες, όλως τυχαίως, τα πανό θυμίζουν αριστερά, τα συνθήματα θυμίζουν αριστερά, τα ουρλιαχτά θυμίζουν αριστερά, το μίσος θυμίζει αριστερά…

Επίσης, παντού εμφανίζονται ορισμένες ονομασίες τύπου «Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Χ Δήμου», «Αυτοοργανωμένο Στέκι Ψ» ή «Σύλλογος Φοιτητών Ω Ειδικότητας».

Ας γίνουμε λίγο ξεκάθαροι, γιατί ορισμένα πράγματα θα πρέπει να λέγονται απόλυτα ανοιχτά.

Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να συναθροίζεται, να διαδηλώνει, να διαμαρτύρεται. Είναι η πεμπτουσία της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας το δικαίωμα στην αντίδραση απέναντι στις κρατικές αποφάσεις ή ενέργειες.

Αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των δυτικών δημοκρατικών και ταυτόχρονα το πιο ευάλωτο σημείο τους. Καθώς στην καρδιά της φιλελεύθερης ιδεολογίας είναι το Άτομο και οι ελευθερίες του, εκεί ακριβώς οι εχθροί της ελευθερίας στηρίζονται ώστε να την καταλύσουν.

Με ωραία λόγια, για δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, δεν προσηλυτίζουν απλώς αλλά κυριολεκτικά φανατίζουν με θρησκευτικό πάθος πολλούς γνήσια δημοκράτες ανθρώπους. Λειτουργούν όπως ο χαμαιλέοντας, ο οποίος αλλάζει χρώμα για να προσελκύσει το θύμα του και θέλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην πέσεις στην παγίδα του.

Ένα από τα πρώτα διδάγματα στις στρατιωτικές ακαδημίες είναι ότι «τα ισχυρότερα κάστρα πέφτουν εκ των έσω», από δυνάμεις θεμιτές ή μη οι οποίες λειτουργούν υπέρ του αντιπάλου, ανοίγοντάς του την Κερκόπορτα του φρουρίου.

Στην Ελλάδα, ειδικά από την Μεταπολίτευση και μετά, την Κερκόπορτα προσπαθεί να ανοίξει με κάθε τρόπο η Αριστερά. Διευκρίνιση: Όχι οι αριστεροί συλλήβδην ως άτομα, αλλά η αριστερά ως μορφώματα και ως ηγεσία. Είπαμε, πολλοί γνήσια δημοκράτες άνθρωποι καταλήγουν να υπερασπίζονται αντιδημοκρατικές πρακτικές έχοντας φανατιστεί ιδεολογικά.

Ο δρόμος, άλλωστε, προς την κόλαση, είναι στρωμένος με αγνές προθέσεις…

Η αριστερά στη χώρα μας, και παγκόσμια αλλά εδώ είμαστε Βαλκάνια, χρησιμοποιεί την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για συλλογικότητα ώστε να προσεταιριστεί άτομα, να εργαλειοποιήσει κοινωνικές ομάδες και, τελικά, να χρησιμοποιήσει αυτή την κοινωνική μηχανική προς όφελός της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμα και στον συνδικαλισμό, στην έκφραση δηλαδή συλλογικότητας των εργαζομένων, όπου η αριστερά δεν μπορεί να ελέγξει τα διοικητικά όργανα δημιουργεί μία δική της, «ανεξάρτητη» και απόλυτα ελεγχόμενη συνδικαλιστική μονάδα.

Είναι αυτή η μήτρα, το ΚΚΕ, που έχει εκπαιδεύσει όλα τα παρακλάδια της αριστεράς (spin-off εταιρείες λέγονται στην οικονομική επιστήμη) στη χειραγώγηση της κοινωνίας.

Διαβάζουμε από το καταστατικό του ΚΚΕ (στο άρθρο για τις υποχρεώσεις των μελών):

«Να περιφρουρεί το Κόμμα από τις επιθέσεις των κάθε λογής αντιπάλων του, αναπτύσσοντας την επαναστατική επαγρύπνηση. Να υπερασπίζεται παντού, πάντοτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς υποχωρήσεις, τα ιδανικά και τους σκοπούς του Κόμματος. Να περιφρουρεί το Κόμμα στην πρακτική του δουλειά, στην ανάκριση, στο δικαστήριο και τη φυλακή και να υπερασπίζεται σταθερά τις αξίες και τον υψηλό τίτλο του μέλους του ΚΚΕ».

Όταν ένα κόμμα, ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, «ορκίζει» τους «υπηκόους» του στην ανωτερότητα του Κόμματος έναντι του δικαστηρίου και του νόμου, τα ιδεολογικά του «τέκνα» θα πράξουν διαφορετικά; 

Και όταν μία ιδεολογία θεωρεί ως ύψιστο καθήκον την περιφρούρησή της, η Δημοκρατία, το κοινό μας σπίτι, δεν έχει υποχρέωση να περιφρουρηθεί;

Γι’αυτό ας μην απορούν οι αναγνώστες. Όσο η πανδημία θα υποχωρεί, ο Κουφοντίνας θα «κιοτεύει» και η κανονικότητα θα επανέρχεται, οι «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις θα αυξάνονται.

Μέχρι πριν μερικές μέρες ήταν ως υποστήριξη στον Κουφοντίνα. Τώρα που αυτός έκανε την επιλογή (σοφή κατά τη γνώμη μου) να «εξευτελιστεί» για να σώσει τη ζωή του, οι προβοκάτσιες για την εύρεση αφηγήματος θα αυξηθούν.

Ευτυχώς που το 2021 δεν είναι ούτε 2011 («αγανακτισμένοι»), ούτε 2014 («γερμανοτσολιάδες»), ούτε 2015 («περήφανη διαπραγμάτευση»).

Η αριστερή «μαϊμού» ανέβηκε στο δέντρο και φάνηκε ο κ@@ος της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo