Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές σε κλίμα επιφυλακτικότητας

lawandorder.gr 09-03-2021 11:09
Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές σε κλίμα επιφυλακτικότητας
Ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνει άνοδο 1,5%

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη όπου ο γερμανικός DAX έκλεισε με "άλμα" 3,3%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,05% στις 417,45 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να υποχωρεί 1,4% ενώ ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνει άνοδο 1,5%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 σημειώνει πτώση 0,05%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,34%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,11% και ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,09%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 προσθέτει 0,22% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,21%.

Οι επενδυτές αυτήν την εβδομάδα έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα στις ΗΠΑ όπου η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να εγκρίνει το οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, μετά το "πράσινο φως" στο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας της κυβέρνησης Μπάιντεν που έδωσε το Σάββατο η Γερουσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να το υπογράψει πριν από τις 14 Μαρτίου, όταν και λήγει το ισχύον πρόγραμμα των επιδομάτων ανεργίας.

Οι ευρωαγορές παίρνουν ώθηση από την την αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, με την απόδοσή του να υποχωρεί από το 1,6% σε περίπου 1,55%.

Στα μάκρο, οι γερμανικές εξαγωγές συνέχισαν να ανακάμπτουν τον Ιανουάριο παρά τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, έναντι των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για πτώση.

Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 1,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο σε προσαρμοσμένους όρους, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μείωση 1,8% σε προσαρμοσμένους όρους. Οι εισαγωγές τον Ιανουάριο μειώθηκαν 4,7% σε μηνιαία βάση.

Σε σχέση με τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές ήταν μειωμένες κατά 3,3% και οι εισαγωγές κατά 5,2%, ανέφερε η Destatis. Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 22,2 δισ. Ευρώ, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωνόταν στα 15,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Deutsche Bundesbank, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε πλεόνασμα 16,9% τον Ιανουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo