Κράζουν οι Χουνταίοι για Χούντα...

Χρήστος Μυτιλινιός 09-03-2021 09:45 Τελευταία ενημέρωση: 09-03-2021 09:47
Κράζουν οι Χουνταίοι για Χούντα...
Σήμερα βλέπουμε αυτήν την ανίερη συμμαχία ακροαριστερών, ακροδεξιών και ψεκασμένων, όλοι μαζί, μια φωνή, απέναντι στην τάχα λέει χούντα Μητσοτάκη

Συνήθως η βαρύτητα της κριτικής είναι συναρτήσει της πηγής που την ασκεί. Και τις τελευταίες ημέρες, βλέπουμε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει πάρα πάρα πάρα πολύ το σκηνικό των «αγανακτισμένων».

Θυμάστε εκείνες τις ημέρες στην πλατεία Συντάγματος, με Τσακαλώτους, Βαρουφάκηδες, Κατρούγκαλος, που υπόσχονταν ότι θα σχίσουν μνημόνια και ότι οι δανειστές θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν;

Εκείνες τις «αγνές» ημέρες που ο Μιχελογιαννάκης έκανε απεργία πείνας με πιτόγυρα;

Εκείνες τις ημέρες που ο βροντερός Καμμένος στη Βουλή φώναζε πως δεν επιτρέπει στον ιδιαίτερα προβεβλημένο Φούχτελ να κάνει κουμάντο στην πατρίδα μας;

Εκείνες τις ημέρες των «Go back madame Merkel» κλπ του Τσίπρα;

Είμαι σίγουρος ότι τις θυμάστε. Όμως ίσως να μη θυμάστε κάτι άλλο.

Εκείνες τις ημέρες λοιπόν, ζούσαμε στην Ελλάδα το παράδοξο των παραδόξων.

Όλος ο αντιπολιτευόμενος αριστερός τύπος, ήταν σε απόλυτη συμμαχία τόσο με τον ακροδεξιό, όσο και με τον ψεκασμένο τύπο. Όλοι απέναντι στην πολιτική των κακών Σαμαροβενιζέλων και υπέρ της εξόδου από μνημόνια, ΕΕ, ΝΑΤΟ, προσχώρηση στη Ρωσία, έξοδο από τη γη και εγώ δεν ξέρω τι άλλο.

Σας θυμίζει κάτι;

Το σήμερα φυσικά. Σήμερα βλέπουμε ακριβώς το ίδιο, απλά με άλλο περιεχόμενο.

Σήμερα βλέπουμε αυτήν την ανίερη συμμαχία ακροαριστερών, ακροδεξιών και ψεκασμένων, όλοι μαζί, μια φωνή, απέναντι στην τάχα λέει χούντα Μητσοτάκη. Και η πλάκα εδώ είναι ότι αυτή η συμμαχία τώρα, έχει και πρώην στελέχη του λεγόμενου «Μετώπου της Λογικής», οι οποίοι υπερθεματίζουν.

Και έχει πολύ ιδιαίτερη πλάκα όταν βλέπεις ακροδεξιές εφημερίδες οι οποίες κατηγορούν επί σειρά ετών τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι είναι δειλές απέναντι στην αριστερόστροφη μπαχαλοποίηση των «ανήσυχων νέων» και τώρα στρέφονται απέναντι στην πρώτη κυβέρνηση που δείχνει πραγματικό σθένος και επιθυμία για επιβολή του νόμου και της τάξεως. Αλλά βλέπετε, τώρα έρχεται η ώρα που το δικό τους αφήγημα πεθαίνει, γιατί πλέον, μόνο για αυτό δεν μπορούν να κατηγορήσουν την ηγεσία της χώρας, και τα γυρίζουν.

Αποδεικνύεται επί της ουσίας δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να είσαι ακροδεξιός για να επιβάλεις τον νόμο και την τάξη. Το κάνει με επιτυχία και ο κεντροαριστερός Χρυσοχοΐδης. Αρκεί να πιστεύεις στους νόμους και στην εφαρμογή αυτών.

Όσον αφορά τώρα στα ορφανά του Στάλιν, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Γιατί πώς να αποκαλέσεις «Ακροδεξιό» τον Χρυσοχοΐδη, θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει. Αφού λοιπόν δεν μπορούν να πουν ακροδεξιό τον Χρυσοχοΐδη, στρέφονται στην εύκολη λύση. «Χούντα Μητσοτάκη» και τηλεδικαστήρια αστυνομικών.

Όλο αυτό το αριστερόστροφο κίνημα στη χώρα που αποτελείται από γερά θεμέλια 40 μεταπολιτευτικών χρόνων και διεισδύει κανονικότα ακόμα και σε εκείνους που φοβούνται να πουν ανοιχτά την άποψή τους γιατί θα κατηγορηθούν ως φασίστες. Και βλέπουμε σαφώς μια προσπάθεια να στήσουν στον τοίχο την ΕΛΑΣ και την κυβέρνηση, γιατί επιβάλλει τον νόμο και την τάξη.

Και να σταθούμε λίγο στο «Χούντα Μητσοτάκη».

Κατ' αρχάς, είναι γελοιότητα να ακούς να μιλάνε για χούντα οι άνθρωποι που αποπειράθηκαν να καταλύσουν το σύνταγμα και να ανατρέψουν τους θεσμούς. Που κλάψανε γιατί πήραν την κυβέρνηση και όχι την εξουσία. Που ξύπνησαν εκ νέου τα εμφυλιοπολεμικά ένστικτα και καβάλησαν μίσος και διχασμό για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Να ελέγξουν τον Τύπο, να ελέγξουν τη δικαιοσύνη, να φτιάξουν νέο εκλογικό νόμο για να είναι μονίμως απαραίτητοι για την κυβέρνηση του τόπου.

Η μόνη Χούντα που παραλίγο να στηθεί, ήταν η Χούντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δημοσιογράφοι κυνηγήθηκαν γιατί τόλμησαν να μιλήσουν ελεύθερα. Συγκεκριμένες άδειες δόθηκαν προκειμένου να ελεγθεί απόλυτα ο Τύπος, με εγγυήσεις βοσκοτόπια. Δικαστές απειλήθηκαν για να βγάλουν τα πορίσματα που εξυπηρετούσαν την κυβέρνησή τους. Άνθρωποι στοχοποιήθηκαν και λερώθηκαν με λάσπη, όλα στο βωμό της εξουσίας.

Και έρχονται σήμερα να μιλήσουν για Χούντα, οι συνεχιστές του Στάλιν. Ε παιδιά, κάπου ένα μέτρο. Κάπου να ηρεμήσουμε λίγο γιατί το παραξηλώσαμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo