25.2 C
Athens
23.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Κάλεσμα Ρουβίκωνα και οπαδών του Πανιωνίου για την συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας


    Με σύνθημα «δεν θα τους περάσει» μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, κάνουν κάλεσμα για το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.
    Όπως τονίζουν σε ανάρτησή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα, «Ζούμε έναν καταιγισμό περιστατικών ωμής αστυνομικής βίας ενάμιση χρόνο τώρα. Η καταστολή, η καραντίνα και οι ρητορικές κρατικής επιβολής έχουν γίνει το μοναδικό εργαλείο υλικής απεύθυνσης της κορυφής προς την βάση. Πλάι στην Βορειοκορεατικού επιπέδου κάλυψη της Νέας Δημοκρατίας από τα διάφορα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ δημιουργείται ένα τοπίο ασύμμετρου διχασμού. Από την μία κομματική κλίκα που δημοκρατικά καταλαμβάνει «αρμούς της εξουσίας» προσπαθώντας να παγιώσει την θέση της, και τη θέση των συμφερόντων που υπηρετεί, με προοπτική πολλών ετών».
    Όπως αναφέρουν, « Πρέπει να πάρουμε την απόφαση και να απαντήσουμε με μαζικότητα και ισχύ σε κάθε μια και σε όλες μαζί τις επιθέσεις της καταστολής. Πρέπει να απειθαρχήσουμε και να βγαίνουμε στο δρόμο κάθε φορά που το κράτος δοκιμάζει τα όρια μας. Γιατί αυτό έγινε στην πλατεία Νέας Σμύρνης. Δοκίμασαν τα όρια. Αν τους περάσει χωρίς απάντηση που να υπολογίσουν τότε αυτό το σκηνικό στις πλατείες μας «το παντρευτήκαμε». Θα κάνουμε στους εαυτούς μας κάτι τέτοιο; Δεν θα τους περάσει».
    Την ίδια στιγμή κάλεσμα στο συλλαλητήριο κάνουν και οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου.
    Οι «Πάνθηρες» σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως, «Σας μιλήσαμε για το χθες, μας επιστρέψατε λάσπη και συκοφαντίες. Σας καταγγείλαμε τη βία των μπάτσων και μας ανταποδώσατε περισσότερη βία και περισσότερους μπάτσους. Σας ζητήσαμε δικαιοσύνη και πήραμε απειλές, συλλήψεις και δικαστήρια. Τώρα θα μιλήσουμε για το αύριο και πλέον δεν απευθυνόμαστε σε εσάς. Τώρα θα μιλήσουμε για το αύριο, της γειτονιάς μας, της πόλης μας, της χώρας με αυτούς που θέλουμε μαζί μας. Με τους φίλους και γείτονες μας, με τους εργαζόμενους, τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας. Σε αυτό το αύριο θα τους καλέσουμε όλους μαζί μας, θα καλέσουμε και όσους νομίζατε ότι θα είναι απέναντι μας, τους άλλους οπαδούς. Ας γίνει η αρχή για ένα καλύτερο αύριο εδώ στη Νέα Σμύρνη μας. Για ένα αύριο της δουλειάς, της ελευθερίας, του αθλητισμού χωρίς εσάς, τους μπάτσους σας και τα φερέφωνά σας. Όλοι μαζί για το αύριο. Όλοι αύριο στη Νέα Σμύρνη».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ