18.3 C
Athens
13.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Εν αναμονή της απόφασης ΣτΕ για την μεταγωγή του ο Κουφοντίνας, μετά την απόρριψη του αιτήματος του από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας


    Το Συμβούλιο της Επικρατείας μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφανθεί επί του αιτήματος του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως εάν η αίτηση που κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, θα απασχολήσει την Ολομέλεια του ΣτΕ ή το Δ΄ Τμήμα, αν και όπως όλα δείχνουν επικρατέστερο είναι το τελευταίο (Δ΄ Τμήμα).
    Ο Δημήτρης Κουφοντίνας οποίος έχει πραγματοποιεί απεργία πείνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητάει από το ΣτΕ: 1) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την ποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου, 2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση και 3) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης.
    Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η απόφαση της κυρίας Νικολάου και αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.
    Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας και έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης, καθώς επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν όμως το ζήτημα των μεταγωγών.
    Ακόμη, υποστηρίζει πως είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ