• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και σε ηλικίες άνω των 65 ετών (βίντεο)

lawandorder.gr 08-03-2021 18:02 Τελευταία ενημέρωση: 08-03-2021 18:27
Χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca και σε ηλικίες άνω των 65 ετών (βίντεο)
Πώς προχωρά η επιχείρηση «ελευθερία»

Την έγκριση χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για ηλικίες και πάνω των 64 ετών στη χώρα μας ανακοίνωσε και επίσημα η Μαρία Θεοδωρίδου, κάνοντας εκτενή αναφορά σε όλα τα νέα δεδομένα και σε τρεις επιστημονικές μελέτες.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού αναφέρθηκε στα νεότερα δεδομένα που αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο είναι ασφαλές ανοσογόνο και αποτελεσματικό και προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και βοηθάει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Οι μελέτες αρχικά περιλάμβαναν μικρό αριθμό ατόμων άνω των 65 ετών και η Επιτροπή Εμβολιασμού στην Ελλάδα, αποφάσισε τη χορήγηση του εμβολίου από 18 έως 64 ετών. Ωστόσο αυτές οι συστάσεις  τροποποιήθηκαν και σήμερα, έχουν προδημοσιευθεί τρεις μελέτες για την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 65 ετών. Το ίδιο θα γίνει και στην χώρα μας είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Σημείωσε ακόμα, ότι η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική, αλλά υπάρχουν ακόμη άτομα που δεν εμβολιάζονται. Ωστόσο παρουσιάζεται αύξηση στην πρόθεση εμβολιασμού από τον Νοέμβριο είπε, τονίζοντας ότι χρειάζεται κινητοποίηση υπέρ του εμβολιασμού. 

Δείτε τη σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo