Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού

Κατερίνα Μάνθου 08-03-2021 12:10 Τελευταία ενημέρωση: 08-03-2021 14:35
Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού
Αρμόδια για το θέμα τα Διοικητικά Δικαστήρια

Σε ομόφωνη απόρριψη και του δεύτερου αιτήματος που είχαν καταθέσει οι δικηγόροι του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, φέρεται να προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό, η αρμόδια εισαγγελέας είχε ζητήσει την προηγούμενη εβδομάδα την απόρριψη του αιτήματος ως απαράδεκτου.

Επίσης το δικαστικό συμβούλιο φέρεται να απέρριψε και το αίτημα της πλευράς Κουφοντίνα για ακύρωση απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου.

Να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο αίτημα η εισαγγελέας φέρεται να είχε προτείνει στο συμβούλιο κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη την οποία αρμόδια να κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Σε δήλωσή της η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα Γιάννα Κούρτοβικ μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης επί του δεύτερου αιτήματος του εντολέα της ανέφερε:

Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας φέρεται να αναφέρει στο σχετικό βούλευμα που εξέδωσε (3221/21) πως αρμόδια να κρίνουν το θέμα το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια. Αυτό σημαίνει πως ο πολυισοβίτης μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια τα οποία ως καθ’ ύλην αρμόδια θα εξετάσουν το αίτημά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo