• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ο συνεχιζόμενος περιορισμός της Ζαγαρί-Ράτκλιφ είναι απαράδεκτος, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ

lawandorder.gr 07-03-2021 16:32
Ο συνεχιζόμενος περιορισμός της Ζαγαρί-Ράτκλιφ είναι απαράδεκτος, λέει ο Βρετανός ΥΠΕΞ
«Πρέπει να αφεθεί ελεύθερη μόνιμα έτσι ώστε να μπορεί να επιστρέψει στην οικογένειά της στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Η Βρετανία διαμήνυσε σήμερα στο Ιράν πως ο συνεχιζόμενος περιορισμός της Βρετανοϊρανής Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ είναι "απαράδεκτος" και πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην οικογένειά της.

"Καλωσορίζουμε την αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού από τον αστράγαλο της Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, αλλά το Ιράν εξακολουθεί να υποβάλλει την ίδια και την οικογένειά της σε ένα σκληρό και ανυπόφορο μαρτύριο", ανέφερε σε μια δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

"Πρέπει να αφεθεί ελεύθερη μόνιμα έτσι ώστε να μπορεί να επιστρέψει στην οικογένειά της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό. Έχουμε μεταφέρει στις ιρανικές αρχές με τους πλέον ισχυρούς όρους ότι ο συνεχιζόμενος περιορισμός της είναι απαράδεκτος".

Νωρίτερα η Βρετανίδα βουλευτής Τούλιπ Σίντικ είπε πως μίλησε με την οικογένεια της Ζαγαρί-Ράτκλιφ και πως της είπαν ότι η αφαιρέθηκε το βραχιολάκι από τον αστράγαλό της, αλλά πως έχει κληθεί και πάλι στο δικαστήριο.

"Είμαι σε επαφή με την οικογένεια της Ναζανίν. Μερικά νέα: 1) Ευτυχώς έχει αφαιρεθεί το βραχιολάκι από τον αστράγαλό της. Το πρώτο της ταξίδι θα είναι για να δει τη γιαγιά της 2) Λιγότερο θετικό - έχει κληθεί γι' άλλη μια φορά σε δικαστήριο την ερχόμενη Κυριακή", ανέφερε η Σίντικ, η οποία είναι βουλευτής της περιφέρειας όπου ζούσε προηγουμένως η Ζαγαρί-Ράτκλιφ.

Ο δικηγόρος της Ζαγαρί-Ράτκλιφ δήλωσε από την πλευρά του στην ιρανική κρατική τηλεόραση πως δεν έχει ενημέρωση για το καθεστώς της απαγόρευσης εξόδου που είχε επιβληθεί στην πελάτισσά του από το δικαστικό σύστημα του Ιράν.

"Αυτή τη στιγμή, δεν έχω ενημέρωση για την απαγόρευση εξόδου", δήλωσε ο Χοτζάτ Κερμανί στην κρατική τηλεόραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo