• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Λυδία Κονιόρδου: «Η Μενδώνη όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά» - Tι είπε για Λιγνάδη

lawandorder.gr 07-03-2021 12:45 Τελευταία ενημέρωση: 07-03-2021 12:46
Λυδία Κονιόρδου: «Η Μενδώνη όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά» - Tι είπε για Λιγνάδη
«Η κυρία Μενδώνη όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά, να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες» τόνισε η Λυδία Κονιόρδου

Η δημοφιλής ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Έλα Χαμογέλα" του Open και μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, το κίνημα #metoo αλλά και για την νυν υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

"Θεωρώ σημαντική στιγμή για την ελληνική κοινωνία το κίνημα του #metoo. Yπήρχε για πολλά χρόνια μια σιωπή και μια κατάχρηση εξουσίας που στρέφεται ενάντια σε κάθε αδύναμο άνθρωπο" ανέφερε η κα Κονιόρδου, επισημαίνοντας ωστόσο πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σπιλώνονται τα θύματα.

Η πρώην υπουργός απάντησε στο ερώτημα αν στη θητεία της ως υπουργός γνώριζε για τον κ. Λιγνάδη: "Θα πω τη στάση μου απέναντι στις φήμες. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μου πει κάτι και δεν μπορούσε να αποδειχθεί. Δεν ήθελα να δηλητηριάζομαι από φήμες. Υπήρχαν φήμες. Αλλά δεν μπορεί κάποιος να μείνει στις φήμες. Ακουγόντουσαν πράγματα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήξερα. Συνεργάστηκα με τον κύριο Λιγνάδη πρόσφατα όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού όπως και 30 άλλα άτομα. Η συνεργασία μου δεν ήταν ικανή έτσι ώστε να έχω γνώμη".

Αναφερόμενη στις δηλώσεις Μενδώνη για την ίδια επεσήμανε: "Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κα Μενδώνη και έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Η κυρία Μενδώνη όφειλε από την πρώτη στιγμή να αντιδράσει θεσμικά. Όφειλε η κ. Μενδώνη να διατάξει έρευνα όταν άρχισαν να ακούγονται οι φήμες. Εγώ προσωπικά δεν ήξερα, δεν γνώριζα. Θεωρώ ότι τώρα που είναι στη δικαιοσύνη το θέμα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo