Ελληνικό #Metoo: Εισαγγελική έρευνα κατά δημοφιλούς ηθοποιού για δύο απόπειρες βιασμού - Αρχίζει η εξέταση μαρτύρων

Κατερίνα Μάνθου 07-03-2021 07:57 Τελευταία ενημέρωση: 07-03-2021 08:02
Ελληνικό #Metoo: Εισαγγελική έρευνα κατά δημοφιλούς ηθοποιού για δύο απόπειρες βιασμού - Αρχίζει η εξέταση μαρτύρων
Ένα νέο κύκλο ερευνών ξεκινούν τα επόμενα 24ωρα οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν τη βασιμότητα καταγγελιών κατά δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού

Ένα νέο κύκλο ερευνών ξεκινούν τα επόμενα 24ωρα οι εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διερευνήσουν τη βασιμότητα καταγγελιών κατά δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού. Οι καταγγελίες αυτές θέλουν τον ηθοποιό να έχει διαπράξει δυο απόπειρες βιασμού, αδικήματα που είναι σε βαθμό κακουργήματος. Είναι αυτονόητο πως οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν έχουν δηλαδή παραγραφεί και για το λόγο αυτό ερευνώνται από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο. Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας αυτής αναμένεται να ξεκινήσουν και οι καταθέσει των μαρτύρων.

Το όνομα του συγκεκριμένου ηθοποιού έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τη δημοσιότητα αλλά και τις αρχές καθώς σε βάρος του, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλες σοβαρές καταγγελίες που όμως έχουν παραγραφεί. Τώρα, όμως η εισαγγελία στις δυο καταγγελίες για τις απόπειρες βιασμού διαπίστωσε ότι μπορεί να κινηθεί και να τις ερευνήσει αφού δεν τίθεται θέμα παραγραφής.

Οι σοβαρές αυτές καταγγελίες κατά του ηθοποιού διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία τις προηγούμενες ημέρες, μαζί και με άλλους φακέλους, από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλη Τσαρούχα. Αμέσως οι φάκελοι ελέγχθηκαν από τους εισαγγελείς και ξεκίνησε η έρευνα.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς και τρεις ακόμη έρευνες που «περιστρέφονται» γύρω από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Η πρώτη έρευνα αφορά στη νέα μήνυση που κατατέθηκαν κατά του σκηνοθέτη για το αδίκημα του βιασμού το 2018 από ενήλικο άνδρα, ο οποίος δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου. Ο μηνυτής, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει πως ο ηθοποιός, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για βιασμό κατά συρροή, αφού τον προσέγγισε στην πλατεία στο Μεταξουργείο τον κάλεσε στο σπίτι του πρόσφερε ναρκωτικά και αλκοόλ και μετά τον βίασε. Ο ίδιος φέρεται ακόμη να υποστηρίζει πως λιποθύμησε και όταν συνήλθε κατάλαβε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Δ. Λιγνάδη.

Μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο «ψευδομηνυτές και στημένες κατηγορίες».

Η δεύτερη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά στα Αρσάκεια σχολεία και ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες 285 αποφοίτων Αρσάκειων σχολείων για περιστατικά κακοποίησης (κάθε είδους και σεξουαλικής) όχι μόνο αναφορικά με την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά και σε σχέση με άλλους καθηγητές του σχολείου. Τέλος η τρίτη εισαγγελική έρευνα που διενεργείται έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία υπάρχει εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα με τον Δ. Λιγνάδη. Μάλιστα για την υπόθεση αυτή έχει καταθέσει υπόμνημα στην εισαγγελία η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo