24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Κουφοντίνας: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τη μεταγωγή του – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του


    Για το άμεσο μέλλον μετατέθηκε η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου Λαμίας για το θέμα της μεταγωγής του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το δικαστικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε εν τέλει χθες για να κρίνει το δεύτερο αίτημα του πολυϊσοβίτη της «17Ν», πως αρχικά είχε γίνει γνωστό.
    Ωστόσο, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έχουν ήδη ακούσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία φέρεται να έχει προτείνει να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή Κουφοντίνα για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές του Κορυδαλλού, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ). Μάλιστα, η εισαγγελέας φέρεται να έχει αναφέρει στην πρότασή της προς το συμβούλιο, ότι αρμόδια για να εξετάσουν το αίτημα του κρατούμενου είναι τα διοικητικά δικαστήρια.
    Έχει προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη, η απόρριψη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας του πρώτου αιτήματος που είχε υποβάλλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας δια των συνηγόρων του, Ιωάννας Κούρτοβικ και Θέμη Σοφού, ζητώντας αναβολή της ποινής του.
    Την ίδια ώρα σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Λαμίας ο πολυϊσοβίτης χθες «εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών».
    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του νοσοκομείου «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία». Ωστόσο, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου ο Κουφοντίνας «νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση» και «το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».
    Πάντως, η δικηγόρος του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια Κουφοντίνα , Ιωάννα Κούρτοβικ σε δηλώσεις της στη Lifo ανέφερε πως ο εντολέας της «συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ