• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ο κ. Κοντονής, οι καταγγελίες του, ο κ. Τσίπρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης

Πέτρος Τρουπιώτης 06-03-2021 00:00
Ο κ. Κοντονής, οι καταγγελίες του, ο κ. Τσίπρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Δικαιοσύνης
Είναι σοβαρές οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης για να περάσουν «στα ψιλά των εφημερίδων»

«…άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου να μετατραπεί η δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά…»

Τη δήλωση που διαβάσατε πιο πάνω, την έκανε πριν τρεις μέρες, όχι ένας τυχαίος σχολιαστής στα τηλεοπτικά παράθυρα, ούτε ένας συμπολίτης μας σε κάποιο από τα κοινωνικά δίκτυα.

Την έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, επι Σύριζα, ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Και γι αυτό, θεωρώ ότι η δήλωση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν είναι μια δήλωση που μπορεί να την αφήσουμε να περάσει έτσι ασχολίαστη, μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων και των ειδήσεων.

Ο κ Κοντονής υπήρξε υπουργός δικαιοσύνης, για δυο σχεδόν χρόνια και μάλιστα την περίοδο που προετοιμάζονταν οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Αλλαγές, που προώθησε ο διάδοχος του, την προεκλογική περίοδο του 2019.

Προφανώς λοιπόν, ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος στο επάγγελμα ο ίδιος, όσα λέει δεν είναι λόγια του αέρος, αλλά βασίζονται σε γεγονότα.

Μάλιστα, ο κ Κοντονής υπενθυμίζει στις δηλώσεις του ότι «υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι' αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών..»

Προφανώς, λοιπόν, ο κ Κοντονής δεν εισακούσθηκε…

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό, αλλά πολύ σκληρό.

Είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λέει ο κ Κοντονής.

Γιατί αν δεν είναι, όφειλαν ήδη, τόσο ο διάδοχός του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ Καλογήρου (σημερινός διευθυντής του γραφείου του κ Τσίπρα), ο οποίος και έφερε στην Βουλή τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, να έχουν διαψεύσει τον πρώην σύντροφό τους και να έχουν παραπέμψει το θέμα στον Εισαγγελέα.

Γιατί ο κ Κοντονής τους καταγγέλλει ευθέως ότι χρησιμοποίησαν την νομοθετική τους δυνατότητα για να καλύψουν κατηγορούμενους….

Αλλά, επειδή, όπως φαίνεται δεν έχει γίνει κάτι από πλευράς των καταγγελλομένων, αναρωτιέμαι γιατί κανείς εισαγγελέας, δεν ευαισθητοποιήθηκε να ζητήσει από τον πρώην υπουργό να καταθέσει όλα όσα ξέρει.

Εξάλλου, ο ίδιος ο κ Κοντονής, δηλώνει « Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω».

Μήπως λοιπόν, μια και κανείς εισαγγελέας δεν κινήθηκε, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου , ο κ Βασίλειος Πλιώτας…

Μήπως επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας, πρέπει να κινηθεί για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Η καταγγελία είναι βαριά και βεβαίως δεν μπορεί να περάσει, έτσι απλά, στα ψιλά.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo