Σε Κάιρο και Λευκωσία την Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

Newsroom L&O 05-03-2021 14:31
Σε Κάιρο και Λευκωσία την Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
Τι θα συζητήσει

Στην Αίγυπτο θα μεταβεί τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου και θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι ενώ στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Λευκωσία όπου θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, με θέματα τις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων,αντικείμενο της συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ θα είναι διμερή και περιφερειακά θέματα και τα συμπεράσματα από το Φόρουμ Φιλίας.

Στην ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν θα συζητηθεί στη συνάντηση το "καυτό" ζήτημα των αδειοδοτήσεων για εκμετάλλευση οικοπέδων στην αιγυπτιακή ΑΟΖ που σχεδιάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα, η Αίγυπτος ανακοίνωσε την έναρξη ενός γύρου προσφορών για εξερεύνηση και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 24 τεμάχια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στη Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσάβουσογλου είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι προσπάθειες ερευνών της Αιγύπτου σεβάστηκαν την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην περιοχή και η Άγκυρα το θεωρεί αυτό θετικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo