Κιλκίς: Κινητοποίηση αυτοκινητιστών στο τελωνείο των Ευζώνων

lawandorder.gr 05-03-2021 12:25 Τελευταία ενημέρωση: 05-03-2021 12:26
Κιλκίς: Κινητοποίηση αυτοκινητιστών στο τελωνείο των Ευζώνων
Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα

Αυτοκινητιστές απέκλεισαν το πρωί το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όπως τονίζουν, για τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν εδώ και λίγες μέρες στις χερσαίες συνοριακές διελεύσεις, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το πρωί και ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα. Τα σύνορα ξανάνοιξαν και η διέλευση των οχημάτων εξομαλύνεται .Το σχετικό κάλεσμα είχε απευθύνει Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών με την υποστήριξη των αντίστοιχων Ομοσπονδιών της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι αυτοκινητιστές κάνουν λόγο για «παρακώλυση» του έργου τους, υποστηρίζοντας ότι τα νέα μέτρα, δηλαδή η υποχρεωτική υποβολή τους σε rapid test, το πλαφόν διέλευσης των 400 ατόμων ανά ημέρα και η απαγόρευση διέλευσης από τις 7 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί, προκαλούν «μεγάλες καθυστερήσεις και ουρές χιλιομέτρων» κατά την είσοδό τους στην ελληνική επικράτεια.

Ζητούν δε να εξαιρεθούν τα φορτηγά οχήματα από τον περιορισμό διέλευσης μεταξύ 7μ.μ.-7π.μ. και να οργανωθούν κέντρα υγειονομικού ελέγχου των οδηγών φορτηγών «ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των εμπορευμάτων στα σύνορα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo