Θήβα: Δέκα συλλήψεις για ληστεία και 11 κλοπές στο Πυρί

lawandorder.gr 05-03-2021 12:00
Θήβα: Δέκα συλλήψεις για ληστεία και 11 κλοπές στο Πυρί
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών που τους άσκησε δίωξεις για εγκληματική ομάδα, ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπής

Ο οικισμός των Ρομά στο Πυρί Θηβών έγινε ξανά στόχος ευρείας επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες συνέλαβαν δέκα άτομα μετά την εξιχνίαση μιας ληστείας και 11 κλοπών που είχαν γίνει από τα τέλη Δεκεμβρίου σε βάρος οδηγών στην κοντινή αερογέφυρα.

Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχε αρπάξει χρηματικά ποσά, κινητά, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των οποίων 5.000 ευρώ, συνελήφθησαν τρεις Ρομά οι δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο ανήλικοι συνεργοί τους που αναζητούνται για να συλληφθούν.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες των ανήλικων μελών της σπείρας, ένας άνδρας και δύο γυναίκες και αναζητείται μία ακόμη, καθώς κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στα αδικήματα των παιδιών τους.

Μάλιστα, σε βάρος του ενήλικου εκκρεμούσαν ένταλμα βίαιης προσαγωγής για ζωοκλοπή, καθώς και διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου για ανάκληση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί και έκτιση του υπολοίπου της ποινής που του είχε επιβληθεί για ληστεία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών που τους άσκησε δίωξεις για εγκληματική ομάδα, ληστεία, κλοπές και απόπειρες κλοπής.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo