• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ας πούμε και κανένα μπράβο

Πέτρος Τρουπιώτης 05-03-2021 00:01
Ας πούμε και κανένα μπράβο
Δυο ενέργειες, του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού και του Α΄ αντιπροέδρου της Βουλής Ν. Κακλαμάνη , που πρέπει να επισημανθούν

Συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα, ενώ είναι πολύ λίγες φορές που αρθρογραφούμε για να επαινέσουμε κάποιον ή να επισημάνουμε κάποιο θετικό γεγονός η μια θετική ενέργεια.

Είναι εξάλλου μία από τις δημοσιογραφικές «σταθερές». Το αρνητικό σχόλιο, η γκρίνια, το παράπονο «πουλάει» περισσότερο, «διαβάζεται», που έλεγαν και οι παλαιοί δημοσιογράφοι.

Αυτό όμως προκαλεί και μια στρεβλή, πολλές φορές, εικόνα για την κοινωνία. Δίνει την εντύπωση ότι κανένας δεν κάνει κάτι σωστό και τελικά τίποτε δεν πάει καλά.

Μόνον που δεν είναι έτσι.

Σήμερα θα ήθελα να επισημάνω δυο, θετικές κατά την άποψη μου, ενέργειες.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας 

Η πρώτη είναι του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού.

Ο 89χρονος ιεράρχης, αποφάσισε χθες να απολύσει δύο εργαζομένους από γηροκομείο της Μητρόπολής του γιατί αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον Covid-19.

Σκληρή ενέργεια, θα πουν κάποιοι. Ίσως κάποιοι άλλοι την χαρακτηρίζουν «παράνομη».
Κι όμως , η ενέργεια του Μητροπολίτη (που είναι από τους πρώτους που έκανε το εμβόλιο), θεωρώ ότι είναι όχι απλώς σωστή αλλά και έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Ο Μητροπολίτης, θέλησε με την ενέργεια του αυτή να προφυλάξει και τους άλλους εργαζόμενους στο Γηροκομείο και κυρίως των υπερήλικες που φιλοξενούνται εκεί και βεβαίως είναι «ειδική κατηγορία» που κινδυνεύουν άμεσα. 

Ναι μεν η απόλυση (και μάλιστα από Ιεράρχη) είναι ένα σκληρό γεγονός, όμως είναι σαφές ότι ο φωτισμένος, καθώς φαίνεται , Ιεράρχης υπολόγισε την ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του.

Του αξίζει ένα μπράβο, ιδίως αν σκεφτούμε ότι στον χώρο της εκκλησίας αρκετοί είναι αυτοί που «σέρνουν τον χώρο» του «αντιεμβολιασμού»….

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ανέλαβε την πρωτοβουλία, να γίνει –σήμερα- στην Βουλή μια συνεδρίαση για το νέο σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο, που συζητούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το νέο αυτό σύμφωνο, παρότι στην χώρα μας δεν φαίνεται να μας απασχολεί καθόλου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό , γιατί καθώς η χώρα μας είναι ουσιαστικά η κύρια πύλη εισόδου κάθε είδους μεταναστών (παράνομων) ή αιτούντων άσυλο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καθορίσει ποιοι μπορούν να μείνουν στην χώρα , πως θα κατανέμονται στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ποιες διαδικασίες θα ακολουθούνται, ποιοι θα μπορούν να παραμένουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος και με τι καθεστώς και άλλα πολλά σχετικά.

Είναι δηλαδή ένα σύμφωνο, που η χώρα μας επιδιώκει χρονιά να αλλάξει και οι διατάξεις του θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον τομέα αυτό.

Ο κ. Κακλαμάνης λοιπόν (έχοντας διατελέσει και Ευρωβουλευτής) φαίνεται πως έχει μια γενικότερη αντίληψη των πραγμάτων και γι αυτό, προκάλεσε την σχετική συζήτηση, σήμερα, σε κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Ελληνικής Βουλής.

Και στην συνεδρίαση αυτή θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν τόσο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Σχοινάς, όσο και ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί η όλη συζήτηση να μπει στην ουσία του πράγματος.

Ίσως μάλιστα, με την πρωτοβουλία αυτή του κ. Κακλαμάνη, αφυπνιστούμε και εμείς εδώ στην χώρα μας, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πολίτες και αντιμετωπίσουμε το θέμα πιο σοβαρά, μια και μας αφορά ιδιαίτερα.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo