Γερμανία: Σε επιτάχυνση-τούρμπο των εμβολιασμών με οικογενειακούς γιατρούς

lawandorder.gr 04-03-2021 17:28
Γερμανία: Σε επιτάχυνση-τούρμπο των εμβολιασμών με οικογενειακούς γιατρούς
Για να αποτραπεί τρίτο κύμα λόγω της χαλάρωσης των μέτρων

Ανησυχώντας για το επόμενο κύμα του κορονοϊού λόγω της εξαγγελθείσας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Charité του Βερολίνου προτρέπει να επιταχυνθούν στον μεγαλύτερο βαθμό, turbo, οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 με τη συμμετοχή των οικογενειακών γιατρών.

«Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε ταχύτητα σε τούρμπο εάν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού», δήλωσε σήμερα ο Μάρτιν Κράις, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου και αρμόδιος για θέματα περίθαλψης των ασθενών. Έκανε δε έκκληση να συμπεριληφθούν και οι οικογενειακοί γιατροί στον προγραμματισμό των εμβολιασμών και την εφοδιαστική αλυσίδα. «Βρίσκονται επί τόπου, υπάρχει μια συστηματική επικοινωνία, γνωρίζουν τους ασθενείς τους και υπάρχει μια στενή, συχνά μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους», τόνισε.

Ο Kράις τάχθηκε επίσης «υπέρ της εξάντλησης τουλάχιστον των μέγιστων χρονικών διαστημάτων εμβολιασμού τα οποία προβλέπονται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολιασμού, ούτως ώστε να μπορέσουν να κάνουν το πρώτο εμβόλιο όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Ένας πρώτος εμβολιασμός προστατεύει ήδη πολύ καλά από μια σοβαρή εξέλιξη της Covid-19», όπως είπε.

Στο Βερολίνο, το νοσοκομείο Charité περιθάλπει κυρίως πολύ σοβαρά περιστατικά κορονοϊού και έτρεξε ένα πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου για να αντιμετωπίσει τον υψηλό αριθμό των ασθενών. Οι γιατροί εντατικής θεραπείας φοβούνται τώρα ότι μετά τη χαλάρωση των μέτρων, θα υπάρξει σημαντική αύξηση νέων λοιμώξεων και στη συνέχεια υψηλή πίεση στις κλινικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo