Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής - Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Newsroom L&O 04-03-2021 16:45 Τελευταία ενημέρωση: 04-03-2021 16:50
Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής - Σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες κατά 92% με 93%

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι αλματώδης, ενώ προστίθενται συνεχώς κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Ήδη ενσωματώνονται στο Νίμιτς κλινικές από νοσοκομεία της Αθήνας, δίνοντας τη θέση τους σε κλινικές για Covid. Επίσης, το Σισμανόγλειο από την επόμενη εβδομάδα θα δέχεται μόνο περιστατικά κορονοϊού και στις χειρουργικές αίθουσες και τις αίθουσες ανάνηψης θα αναπτυχθούν κρεβάτια εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό. Αντίστοιχα το Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και δυο κλινικές μία στο δυτικό και μία στο νότιο τομέα, θα λειτουργούν υποστηρικτικά και θα δέχονται περιστατικά μέσω ΕΚΑΒ για την υποστήριξη τόσο του τομέα της Αθήνας -το Ερ,. Ντυνάν – όσο και του Ασκληπιείου και του Θριάσιου αντίστοιχα οι δυο ιδιωτικές κλινικές κλινικές.

Και σήμερα είναι υπό πίεση οι μονάδες Covid και οι απλές κλινικές καθώς 215 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν κατά την τελευταία εφημερία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες κατά 92% με 93%.

Η ανησυχία είναι ιδιαίτερα μεγάλη για το μεταλλαγμένο στέλεχος, με τις περισσότερες λοιμώξεις να αποδίδονται σε αυτό.

Πηγή: ΕΡΤ

Διαβάστε και:

Μητσοτάκης: Είμαστε από τις καλύτερες χώρες στην Ευρώπη ως προς την ταχύτητα εμβολιασμού

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo