• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πορεία φοιτητών στην θεσσαλονίκη - Μολότοφ και ένταση

lawandorder.gr 04-03-2021 16:05 Τελευταία ενημέρωση: 04-03-2021 16:05
Πηγή φωτογραφίας typosthes.gr
Πορεία φοιτητών στην θεσσαλονίκη - Μολότοφ και ένταση
Ζητούσαν την κατάργηση του νόμου για τις ανώτατες σχολές, ενώ συμμετείχαν και αντιεξουσιαστές με συνθήματα συμπαράστασης υπέρ του Κουφοντίνα

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φοιτητές, ζητώντας την κατάργησή του. Μεταξύ των αιτημάτων ήταν και η αθώωση των τριάντα ενός συλληφθέντων για τα επεισόδια, προ ημερών, στο ΑΠΘ.

Στην πορεία συμμετείχαν και αντιεξουσιαστές, κρατώντας πανό με σύνθημα συμπαράστασης στον κρατούμενο, καταδικασμένο για συμμετοχή στη «17Ν» , απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη μία το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και παρακολούθησαν μικρής διάρκειας συναυλία, παραμένοντας στο οδόστρωμα της Εγνατίας και στα δύο ρεύματα του δρόμου, ως τις δύο το μεσημέρι. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και μέσω των οδών Τσιμισκή, Ι.Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου πέρασαν μπροστά από την Καμάρα και κατευθύνθηκαν προς τα Πανεπιστήμια.

Στο ύψος της ΔΕΘ, στο συντριβάνι, άγνωστοι από την «ουρά» της πορείας πέταξαν 3-4 μολότοφ προς τους αστυνομικούς που απάντησαν με κρότου λάμψης, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Η πορεία ολοκληρώθηκε στα πανεπιστήμια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo