Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: Να μην υπάρχει αστυνομία ούτε μέσα ούτε έξω από τον θάλαμο της εντατικής (βίντεο)

Ηλίας Ψυχογιός 04-03-2021 12:25 Τελευταία ενημέρωση: 04-03-2021 12:38
Κούρτοβικ για Κουφοντίνα: Να μην υπάρχει αστυνομία ούτε μέσα ούτε έξω από τον θάλαμο της εντατικής (βίντεο)
Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσε αίτηση αναβολής της εκτέλεσης της ποινής του ισοβίτη

Στο τριμελές Πλημμελειδικείο Λαμίας θα εξεταστεί σήμερα η αίτηση της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννας Κούρτοβικ και του μέλους του Δ.Σ.Α. Θέμη Σοφού για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του καταδίκου για 11 δολοφονίες.

Ο λόγος που οι δύο δικηγόροι επικαλούνται στην αίτηση, είναι ο κίνδυνος της υγείας του Κουφοντίνα ο οποίος, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται, κινδυνεύει να υποστεί ανήκεστο βλάβη μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες απεργίας δίψας.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και δεύτερο αίτημα, για μεταγωγή του κρατουμένου στις Φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο βασίζεται στο νομικό επιχείρημα ότι η κράτησή του στον Δομοκό είναι παράνομη.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί την πρώτη αίτηση, μπορεί να διατάξει τη διακοπή της έκτισης της ποινής για χρονικό διάστημα έως και πέντε μηνών έως ότου αποκατασταθεί η υγεία του.

«Καταθέσαμε αίτηση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, το οποίο λειτουργεί ως δικαστήριο εκτελέσεων ποινών, για να ερευνήσει τη νομιμότητα των πράξεων με τις οποίες μετήχθη στον Δομοκό ο Δημήτρης Κουφοντίνας και να κρίνει επί της εγκυρότητας ή της ακυρότητάς τους – που κατ΄εμάς είναι άκυρες γιατί δεν τηρούν ούτε τα τυπικά ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά κριτήρια νομιμότητας» δήλωσε εχθές η κα Κούρτοβικ προσερχόμενη στο δικαστήριο.

Τόνισε επίσης ότι αν γίνει δεκτή η αίτηση, θα πρέπει για ένα τουλάχιστο μήνα ο κρατούμενος να μείνει στο νοσοκομείο και να μην υπάρχουν αστυνομικοί ούτε έξω ούτε μέσα στον θάλαμο της εντατικής…

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo