Μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ στο ΕΣΥ: «Ασφυξία» σε Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Αττικόν, Ελπίς - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

lawandorder.gr 04-03-2021 08:36 Τελευταία ενημέρωση: 04-03-2021 08:37
Μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ στο ΕΣΥ: «Ασφυξία» σε Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Αττικόν, Ελπίς - Σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Ελπίς βρίσκονται στο «κόκκινο», σε συνεχή ενίσχυση δυναμικότητας από την Αριστοτέλους, αναμένοντας «ανάσες» από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Με το που αδειάζει κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γεμίζει αμέσως.

Αυτή είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής, που καλούνται να σηκώσουν ακόμη μεγαλύτερο βάρος από την εκτόξευση των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό και την έκρηξη του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών (έφτασαν τους 431 σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του ΕΟΔΥ).

Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Ελπίς βρίσκονται στο "κόκκινο", σε συνεχή ενίσχυση δυναμικότητας από την Αριστοτέλους, αναμένοντας "ανάσες" από το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Τις επόμενες ώρες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός προστίθενται 12 κλίνες ΜΕΘ-Covid στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο Βούλας.

Παράλληλα, προχωρά η μεταφορά ασθενών non Covid από το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ώστε το τελευταίο να μετατραπεί άμεσα σε νοσοκομείο Covid, δυναμικότητας 301 κλινών. Χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα επίσης με διασταυρωμένες πληροφορίες, το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ρίχνεται στη "μάχη" από την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότατα από την ερχόμενη Τετάρτη. Το νοσοκομείο διαθέτει 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ. Θα λειτουργεί για τις αντίστοιχες ειδικότητες με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο νοσηλεύονταν μόνο στην Αττική, σε απλές κλίνες Covid,1.528 ασθενείς. Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, χθες στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Θριάσιο, ΚΑΤ, Ελπίς, Αγία Όλγα, Ασκληπιείο αλλά και ΝΙΜΙΤΣ είχαν όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στο ΕΣΥ μπήκαν επιπλέον 491 απλές κλίνες Covid, φτάνοντας τις 2.122 και 90 κλίνες ΜΕΘ φτάνοντας τις 319. Από αυτές χθες μόλις 30 σε όλο το λεκανοπέδιο ήταν ελεύθερες.

Με τη νέα ενίσχυση των νοσοκομείων (σημειώνεται πως ήδη προστέθηκαν 7 ΜΕΘ Covid στο Ιπποκράτειο), ο αριθμός των ΜΕΘ Covid φτάνει στην Αττική τις 348.

Το έκτακτο σχέδιο

Το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο ΕΣΥ 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid. Θα ενσωματώσει παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο. Τα παραπάνω θα μετατρέψουν τις παθολογικές κλινικές τους σε κλινικές περιστατικών Covid. 16 παθολόγοι και πνευμονολόγοι από ιδιωτικές κλινικές είναι στην διάθεση του υπουργείου Υγείας.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non Covid περιστατικών. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφεξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδας. Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo