Δράσεις αντι-γκράφιτι, απολύμανσης και καθαριότητας στη Νέα Παραλία παρουσία του Ζέρβα

lawandorder.gr 03-03-2021 12:33 Τελευταία ενημέρωση: 03-03-2021 12:33
Δράσεις αντι-γκράφιτι, απολύμανσης και καθαριότητας στη Νέα Παραλία παρουσία του Ζέρβα
Επιχείρηση καθαριότητας, απολύμανσης, ενίσχυσης του πρασίνου και εργασίες καθαρισμού των γκράφιτι και των συνθημάτων από χώρους και πάρκα της Νέας Παραλίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί

Επιχείρηση καθαριότητας, απολύμανσης, ενίσχυσης του πρασίνου και εργασίες καθαρισμού των γκράφιτι και των συνθημάτων από χώρους και πάρκα της Νέας Παραλίας πραγματοποιήθηκαν το πρωί παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα, Εύθυμη Φωτόπουλου.

Συνεργεία των αντιδημαρχιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Τεχνικών Έργων συγκεντρώθηκαν στο ύψος του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ και ξεκίνησαν τις εργασίες, εν αναμονή της εργολαβίας για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ, για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε τη Νέα Παραλία το «σαλόνι» της Θεσσαλονίκης και σημείωσε: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το παν για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, αλλά χρειάζεται και πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μένει σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι του δήμου που κάθε μέρα φροντίζουν για την καθαριότητα, για τη συντήρηση, αλλά χρειάζεται πάντα κάτι παραπάνω από μας. Το κάνουμε σήμερα για τα γκράφιτι, για το πράσινο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα και η καλή συμπεριφορά των συμπολιτών μας, των επισκεπτών μας, ώστε το στολίδι μας αυτό να μένει σε αυτή την κατάσταση».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου λέγοντας πως «έχει ξεκινήσει μία διαδικασία για έναν πολύ μεγάλο διαγωνισμό, ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, ούτως ώστε να μη λείψει τίποτα γι' αυτό το κομμάτι, για το οποίο χαιρόμαστε. Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι εδώ, όχι μόνο σήμερα αλλά και κάθε μέρα, για να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να το αντιμετωπίζουμε, όπως αντιμετωπίζουμε και το σαλόνι του σπιτιού μας, γιατί είναι το σαλόνι της πόλης μας. Καθένας είναι ευπρόσδεκτος σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά προφανώς χρειάζεται πολλή δουλειά από όλους μας και πρωτίστως από εμένα και τους συνεργάτες μου, τους αντιδημάρχους και τους εργαζόμενους του δήμου, που έχουμε αυτήν την ευθύνη».

Στη διάρκεια της δράσης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης δήλωσε πως λόγω των καλών καιρικών συνθηκών και του κορονοϊού παρατηρείται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Νέα Παραλία και «αύξηση των απορριμμάτων 20% - 25% λόγω των επισκεπτών από όλη την πόλη. Έχουμε την επίβλεψη από το πρωί έως το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης είπε για τον Κήπο του Νερού πως το έργο «έχει αρχίσει να παίρνει “σάρκα και οστά” με καλύτερα δεδομένα» κι εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει καλύτερος με τα έργα που θα γίνουν.

Στους βανδαλισμούς που σημειώνεται αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, λέγοντας πως τη μία μέρα βάφεται και συντηρείται ένα σημείο και την επόμενη βανδαλίζεται εκ νέου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo