Τα μηνύματα σε στιλ Τσαουσέσκου του Νάσου Ηλιόπουλου στον Ζούλα της ΕΡΤ - Για την συνέντευξη Τσίπρα

lawandorder.gr 03-03-2021 12:20
Τα μηνύματα σε στιλ Τσαουσέσκου του Νάσου Ηλιόπουλου στον Ζούλα της ΕΡΤ - Για την συνέντευξη Τσίπρα
Νέο στιλ επικοινωνίας με τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης έχει εγκαινιάσει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος

Ένα νέο στιλ επικοινωνίας με τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης έχει εγκαινιάσει η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Και αυτός ο τρόπος είναι τα "απειλητικά μηνύματα" τύπου bulling. Η αρχή έγινε με την το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος άρχισε να βομβαρδίζει τον πρόεδρο της ΕΡΤ με μηνύματα- εντολές, να δείξει τα σχετικά πλάνα, το βίντεο και τις φωτογραφίες, αν και η ΕΡΤ- σε πείσμα της φιλολογίας για το ραβασάκι που αναρτήθηκε στην αίθουσα των παραγωγών- έδειξε τα πλάνα τουλάχιστον 3 φορές σε δελτία της.

Η δεύτερη φορά ήταν χθες, με αφορμή την μετάδοση της συνέντευξης τύπου του Αλέξη Τσίπρα για το νέο ΕΣΥ. Και πάλι ο πρόεδρος της ΕΡΤ βομβαρδίστηκε με "απειλητικά μηνύματα- εντολές" για να δείξει live την εκδήλωση, αν και η ΕΡΤ έχει σταματήσει να είναι "υπηρέτης των κομμάτων" και έχει σταματήσει να μεταδίδει κομματικές εκδηλώσεις, αν αυτές δεν έχουν έκτακτο χαρακτήρα ή δεν συμπίπτουν με τις ενημερωτικές της εκπομπές. Γι αυτό και έχει σταματήσει άλλωστε να δείχνει live και το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, την ertnews.gr και στο ertflix, ενώ αποσπάσματα προβλήθηκαν και στις ενημερωτικές εκπομπές. Η νέα πολιτική της ΕΡΤ αποφασίστηκε και υλοποιείται από τον Δεκέμβριο του 2019, εξ ου και δεν μετέδωσε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΕΡΤ, ενώ μετέδωσε την συνέντευξη του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα, όπως και την συνέντευξη Τσίπρα την επομένη, καθώς κρίθηκε ότι είχαν εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό.

Παρά ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη μη μετάδοση, σημειώνοντας:

"Μετά τις "δημοσιογραφικές οδηγίες" που είχαν ως στόχο την προστασία του πρωθυπουργού από το φιάσκο της Ικαρίας και το σκάνδαλο Μενδώνη/Λιγνάδη, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το "νέο ΕΣΥ”.

Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε "μαύρο" στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει "μαύρο" στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε, πάντως, να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός.”.

Τα "απειλητικά μηνύματα" του Νάσου Ηλιόπουλου

Όλα αυτά θα ήταν απλώς μια ακόμα κομματική αντιδικία αν δεν υπήρχαν τα "απειλητικά μηνύματα- εντολές" του Νάσου Ηλιόπουλου, ως άλλος αρχισυντάκτης ειδήσεων στον πρόεδρο της ΕΡΤ, που ξεπερνούν τα όρια της κομματικής αντιπαράθεσης. Αναφορά στα μηνύματα αυτά έκανε στην εφημερίδα Καθημερινή ο Στέντωρ, σημειώνοντας:

"Μπορεί έτσι να το σκέφτηκαν στην Κουμουνδούρου βάζοντας τον εκπρόσωπο τύπου να στέλνει μηνύματα στον πρόεδρο της ΕΡΤ απαιτώντας με τσαουσεσκικό στόμφο, τηλεοπτικό χρόνο ζωντανής κάλυψης. Δεν μπορεί παρά να ήξεραν ότι η δημόσια τηλεόραση δεν μεταδίδει πια ούτε το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου ζωντανά. Όμως το όχι του Ζούλα θα τους ήταν εξίσου χρήσιμο με ένα ναι. Ωραία ιδέα. Αλλά τελικώς για το μάρκετινγκ φρόντισε μελανότερα από το μαύρο ο Θοδωρής Δρίτσας."

Πηγές της δημόσιας τηλεόρασης αρνούνταν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες της Καθημερινής, ενώ στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης έκαναν λόγο για ευγενικώς απειλητικά μηνύματα από τον Νάσο Ηλιόπουλο, αρνούμενα να επιβεβαιώσουν το ακριβές περιεχόμενο των μηνυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo