• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης παιδιών με αυτιστική πάθηση

lawandorder.gr 03-03-2021 11:33
Δόμνα Μιχαηλίδου: Πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης παιδιών με αυτιστική πάθηση
Η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πολλούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αρχικά στην Περιφέρεια της Αττικής

Πιλοτικό πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης παιδιών με αυτιστική πάθηση θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Σεπτέμβριο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας.

Το ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκπομπή έρευνας της ΕΡΤ "Ειδικές αποστολές".

Στην σχετική έρευνα της ομάδας της εκπομπής για τον αυτισμό, η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε πολλούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αρχικά στην Περιφέρεια της Αττικής και στην συνέχεια σε άλλες μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Εξήγησε ότι θα δοθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς τεστ και ερωτηματολόγια για παιδαγωγούς και γονείς έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μια πρώτη ανίχνευση των αυτιστικών καθώς και άλλων νευρολογικών ή αναπτυξιακών παθήσεων προκειμένου να παραπέμπονται τα παιδιά αυτά άμεσα σε ειδικούς. Ο στόχος σύμφωνα με την υφυπουργό είναι να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος, κάτι που όπως είπε, συμβαίνει δυστυχώς στη χώρα μας.

Στην ίδια εκπομπή μίλησαν και γονείς παιδιών με αυτισμό. Ζήτησαν μεταξύ άλλων να εισαχθεί ο αυτισμός στον κατάλογο των αναπηριών που εντάσσονται στις ευεργετικές διατάξεις για είσοδο στα πανεπιστήμια χωρίς Πανελλαδικές εξετάσεις, να αυξηθούν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και να σπάσουν τα κοινωνικά στερεότυπα ώστε να ζήσουμε σε μία κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo