Δείτε σε βίντεο 6 λεπτών πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη

Γεωργία Παλαμίδα 03-03-2021 10:48 Τελευταία ενημέρωση: 03-03-2021 10:49
Δείτε σε βίντεο 6 λεπτών πώς δημιουργήθηκε η Σαντορίνη
Ξεκινάει περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν και δείχνει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του νησιού μέσα από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων

Ένα φανταστικό βίντεο έξι λεπτών έχει αναρτηθεί στη σελίδα στο Vimeo του Νίκου Κορακάκη, που δείχνει όλη την ιστορία δημιουργίας της Σαντορίνης.

Ξεκινάει περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν και δείχνει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του νησιού μέσα από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων!

Συγκεκριμένα, η Σαντορίνη, Θήρα ή Στρογγύλη (παλαιότερη ονομασία) βρίσκεται στο νότιο Αιγαίο πέλαγος, στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Απέχει από τον Πειραιά 128 ναυτικά μίλια και 63 ναυτικά μίλια από τη Κρήτη. Είναι γνωστή για την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της, η οποία οφείλεται στην ηφαιστειακή δραστηριότητα της περιοχής εδώ και αρκετές χιλιετίες πίσω στο παρελθόν.

Η Σαντορίνη ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται ενεργό ηφαίστειο μαζί με τα Μέθανα, την Μήλο και την Νίσυρο. Η Σαντορίνη καθώς και τα νησιά Θηρασία και Ασπρονήσι είναι απομεινάρια του ηφαιστειογενούς νησιού Στρογγύλη. Η Στρογγύλη ήταν ένας ηφαιστειακός κώνος. Το κεντρικό τμήμα της ανατινάχτηκε μαζί με τον κρατήρα του ηφαιστείου από τη Μινωική έκρηξη που έγινε το 1613 π.Χ. και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού που σήμερα ονομάζουμε καλδέρα της Σαντορίνης.

Όλη τη διαδικασία δημιουργίας της Σαντορίνης παρουσιάζει το εντυπωσιακό βίντεο, όπου ξεκινώντας περίπου 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν μας δείχνει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του νησιού μέσα από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων!

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo