• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ποιοι και γιατί ξαφνιάστηκαν από την δήλωση Δρίτσα

Πέτρος Τρουπιώτης 03-03-2021 00:01
Ποιοι και γιατί ξαφνιάστηκαν από την δήλωση Δρίτσα
Τι σηματοδοτούν  τα όσα είπε  ο πρώην υπουργός για την 17 Νοέμβρη

Ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση, γιατί ορισμένοι ξαφνιάστηκαν από την δήλωση του πρώην υπουργού και επιφανούς στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Δρίτσα.

Ας δούμε λοιπόν τι είπε ο κ Δρίτσας: 

«Κάνεις δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη.»

Αυτή ήταν η δήλωσή του, που ξάφνιασε μάλιστα και την δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού του δήμου του Πειραιά, στην οποία παραχωρούσε συνέντευξη.

Και όμως, κακώς  ξαφνιάστηκαν, όσοι ξαφνιάστηκαν, από το περιεχόμενο της δήλωσης.

Εδώ και χρονιά, ιδιαίτερα τα πρώτα χρονιά της μεταπολίτευσης (αλλά και αργότερα) πολλοί, με ιδεολογικές αγκυλώσεις στο μυαλό, θεωρούσαν την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», ως ένα είδος «Ρομπέν των Δασών».

Και δυστυχώς, όλοι αυτοί , δεν ήταν απλώς αφελείς άνθρωποι. Ήταν και άνθρωποι που το μίσος για την «αστική δημοκρατία» και το κόμπλεξ απέναντι στην ελεύθερη κοινωνία και οικονομία, τους οδηγούσε να «επιβεβαιώνονται», μέσα από τις εγκληματικές ενέργειες του Γιωτόπουλου, του Κουφοντινα και της παρέας τους….

Όλοι αυτοί, άσχετα από τα χρόνια που πέρασαν, άσχετα από τις αλλαγές που έχουν γίνει και στον κόσμο και στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στην δική τους θέση στο πολιτικό σύστημα, επιμένουν να θεωρούν την «17 Νοέμβρη», ως ένα είδος «ηρώα» των απλών πολιτών.

Οι απόψεις για το ότι η τρομοκρατική οργάνωση, σκότωνε κάποιους που «άξιζαν» ή και «έπρεπε» να θανατωθούν, κυκλοφορούσαν τότε αναμεσά τους και είναι σαφές ότι και σήμερα υπάρχουν σε αυτούς τους κύκλους.

Εξάλλου, πολύ πρόσφατα , πριν 3-4 χρονιά, άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ( ο κ. Μπαλαούρας) είχε δηλώσει ευθαρσώς για τα μέλη της 17 Νοέμβρη ότι «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσεις και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Αυτές οι φράσεις και οι απόψεις που σηματοδοτούν μην γελιέστε, υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία και βέβαια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι απόψεις που προέρχονται-στηρίζονται σε ένα κόμπλεξ και ένα είδος κάκιας για τους άλλους, ιδίως αν είναι επιτυχημένοι.

Επί της ουσίας λοιπόν κανένα ξάφνιασμα. 

Εκεί όμως, που θα δικαιολογείται να ξαφνιαστεί κανείς, είναι για το πως δηλώνουν κάτι τέτοιο (αντιδημοφιλές στο ευρύ κοινό) τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αποκαλύπτονται…

Και εδώ όμως υπάρχει η απάντηση:  Δεν μπορούν να κρυφτούν κάποιες φορές. Λένε ευθέως αυτό που πιστεύουν, χωρίς να σκεφτούν δεύτερη φορά. 

Και ευτυχώς, «την πατάνε» αρκετές φορές.

Έτσι για να μαθαίνουμε τις πραγματικές, τις αφτιασίδωτες, πολιτικές τους απόψεις


ΥΓ: Δεν ανέφερα καθόλου την «διάψευση» του κ. Δρίτσα, γιατί όχι μόνο δεν βελτίωσε τα πράγματα, αλλά τα έκανε σαφώς χειροτέρα.  Ίσως να έχει αναλάβει τον ρόλο του χορηγού του κ. Μητσοτάκη στην Πρωθυπουργία.


[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo