• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΈνΔΕ: «Πειθαρχικές αναφορές κατά δικαστών που εκτελούν το καθήκον τους θα μας βρίσκουν απέναντι»

Κατερίνα Μάνθου 02-03-2021 19:46
ΈνΔΕ: «Πειθαρχικές αναφορές κατά δικαστών που εκτελούν το καθήκον τους θα μας βρίσκουν απέναντι»
«Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους»

Απάντηση στον Αλέξη Κούγια, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, και στις δηλώσεις που ο εν λόγω δικηγόρος έκανε για εισαγγελείς και δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη, δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ).

Όπως αναφέρει η ΕνΔΕ, τέτοιου είδους ενέργειες είναι «απρόσφορες» και θα «έπρεπε να απομονώνονται πρωτίστως τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους».

Συγκεκριμένα, η ΕνΔΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Εισαγγελικών λειτουργών, της Ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής. Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους».

Ακόμη, στην ανακοίνωση η ΕνΔΕ αναφέρει: «Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το Δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo