21.3 C
Athens
16 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Στον Τσιάρα προσέφυγε η συνήγορος Κουφοντίνα αν και αρμόδιο είναι το υπ. Προστασίας του Πολίτη


    Τη συνδρομή του υπουργού Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας.
    Κατά πληροφορίες, η κυρία Κούρτοβικ προσέφυγε στον κ. Τσιάρα κάνοντας χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι: «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».
    Ωστόσο, η προσφυγή αυτή μάλλον δεν μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα καθώς αρμόδιο πλέον για θέματα φυλακών, μετά τη μεταφορά της σχετικής αρμοδιότητας, είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ