Γερμανία Περισσότερους εμβολιασμούς για τις παραμεθόριες περιοχές

lawandorder.gr 02-03-2021 18:30
Γερμανία Περισσότερους εμβολιασμούς για τις παραμεθόριες περιοχές
Ζητούν οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων Ζάαρλαντ, Βαυαρίας και Σαξονίας

Ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ Τομπίας Χανς ζητά περισσότερους εμβολιασμούς για τις παραμεθόριες περιοχές. Το ίδιο αίτημα διατυπώνουν και οι πρωθυπουργοί της Βαυαρίας και της Σαξονίας, Μάρκους Ζέντερ και Μίχαελ Κρέτσμερ.

Ο Τομπίας Χανς, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Ζάαρλαντ, το οποίο συνορεύει με τη Γαλλία, τάσσεται «υπέρ της διεξαγωγής περισσότερων εμβολιασμών σε παραμεθόριες περιοχές. Μεταξύ άλλων, στο δικό μας ομοσπονδιακό κρατίδιο απαιτούνται όλο και περισσότεροι στοχευμένοι εμβολιασμοί επειδή μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μετάλλαξη ιών είναι ευρέως διαδεδομένη στον γειτονικό γαλλικό νομό», είπε στο «Spiegel».

Οι πρωθυπουργοί της Βαυαρίας και της Σαξονίας, Μάρκους Ζέντερ και Μίχαελ Κρέτσμερ, υπέβαλαν αντίστοιχα αιτήματα δεδομένης της κατάστασης στη γειτονική τους Τσεχία, εν όψει της διάσκεψης των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων με την καγκελάριο Μέρκελ αύριο,Τετάρτη,

«Πρέπει να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό σε εκείνες τις γερμανικές παραμεθόριες περιοχές στις οποίες τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα σε γειτονικές χώρες. Τα ομοσπονδιακά κρατίδια ή περιοχές που πλήττονται θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να λαμβάνουν περισσότερο εμβόλια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Εκεί όπου υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων θα πρέπει να γίνονται περισσότεροι και στοχευμένοι εμβολιασμοί», τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ στο Spiegel.

Ταυτόχρονα, ο Χανς απέρριψε την κατάργηση των ομάδων προτεραιότητας για το εμβόλιο Astrazeneca. «Το εμβόλιο της Astrazeneca είναι πολύ αποτελεσματικό. Είμαι αντίθετος με το σπάσιμο της σειράς των εμβολιασμών. Αυτό θα οδηγούσε σε εμβολιαστικό χάος», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα εμβολιαζόταν ο ίδιος με το εμβόλιο της Astrazeneca, ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός είπε: «Ναι, θα το έκανα. Αλλά μόνο όταν είναι η σειρά μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo