Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική - Συναγερμός στο Χαρίσειο Γηροκομείο στην Θεσσαλονίκη

Newsroom L&O 02-03-2021 15:49 Τελευταία ενημέρωση: 02-03-2021 15:50
Στο  «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική - Συναγερμός στο Χαρίσειο Γηροκομείο στην Θεσσαλονίκη
Σφυροκοπά ο κορονοϊός την Αττική

Ο κορονοϊός σφυροκοπά την Αττική. Το ΕΣΥ ασφυκτιά, με την πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν, να αγγίζει το 100%.

Οι μαρτυρίες γιατρών για την νύχτα που πέρασε στα νοσοκομεία της Αθήνας, εντείνουν την ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας. Σύμφωνα με τον εντατικολόγο, κ. Μιχάλη Ρίζο, οι εισαγωγές γίνονταν η μία πίσω από την άλλη, ενώ οι ασθενείς περιπλανιούνται για να βρουν διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ, καθώς θα διατεθούν κάποιες που προορίζονται για άλλα νοσήματα στα νοσοκομεία Αττικόν, Ευαγγελισμός και ΚΑΤ.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στην Πάτρα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκε αύξηση εισαγωγών κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με 35 νέες εισαγωγές στην εφημερία της 1/3/2021 του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Νίκος Νίτσας, ζητάει επειγόντως νέα μέτρα.

Εντωμεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στο Χαρίσειο γηροκομείο, καθώς 5 είναι τα θετικά κρούσματα. Έπειτα από τη διενέργεια 100 rapid test στο ίδρυμα, ακόμη 4 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, πέρα από τον 83χρονο που δεν είχε εμβολιαστεί και νοσηλεύεται με ελαφρά συμπτώματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Από τους υπόλοιπους 4, οι τρεις επίσης δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ μία ηλικιωμένη, ενώ είχε κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου στις αρχές Φεβρουαρίου, για κάποιο λόγο δεν ανέπτυξε αντισώματα. Αύριο, Τετάρτη 3/3/2021, τόσο οι τρόφιμοι όσο και οι εργαζόμενοι στο γηροκομείο. θα υποβληθούν και σε μοριακό τεστ.

ΠΗΓΗ: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo