Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος με κορονοϊό - Τρία παιδιά στην κλινική Covid στο Ρίο

Newsroom L&O 02-03-2021 14:55 Τελευταία ενημέρωση: 02-03-2021 15:10
Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος με κορονοϊό - Τρία παιδιά στην κλινική Covid στο Ρίο
Ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια γιαυτό και εισήχθη στη Μονάδα

9χρονο παιδί με κορoνοϊό από το ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων. Αρχικά είχε εισαχθεί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μαζί με ένα ακόμα 13χρονο παιδί από το ίδιο Ίδρυμα, το οποίο ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο 9χρονος

Ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια γι' αυτό και εισήχθη στη Μονάδα επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Γαβριήλ Δημητρίου, ωστόσο παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να εξέλθει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ιατρικό προσωπικό της Εντατικής ο μικρός που πάσχει κι από άλλα προβλήματα υγείας, είναι στον θάλαμο αρνητικής πίεσης και η κατάστασή του είναι σταθερή και παρακολουθείται και εκτιμάται ότι σύντομα θα εξέλθει από τη Μονάδα.

Άλλα τρία παιδια νοσηλεύονται με κορονοϊό

Χθες στην κλινική με κορονοϊό νοσηλεύονταν 5 παιδιά- έφηβοι ενώ σήμερα τρία. Η 15χρονη που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 14χρονος, μια 14χρονη αλλά και ένας 6χρονος στα ύποπτα με εικόνα πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά, όπως επισημαίνει ο κ. Δημητρίου.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown και το πρώτο κύμα του κορoνοϊού στη χώρα, στην Πάτρα δεν ειχαν προκύψει νοσηλείες παιδιών σε αντίθεση με το τελευταίο διάστημα, ιδίως από τον Νοέμβριο και μετά.

Σύμωνα με τα στοιχεία που έδωσε προ ημερών ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ μιλώντας στο thebest.gr από το τέλος Οκτωβρίου στο ΠΓΝΠ, στην παιδιατρική, έχουν νοσηλευτεί με κορωνοϊό, 20 παιδιά, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί 380 ύποπτα περιστατικά.

Eπίσης, από το καλοκαίρι και μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν διαγνωστεί στα ΤΕΠ 57 παιδιά θετικά στον ιό. Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά.

Πηγή: thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo