Συνάντηση Κώτσηρα-Συρεγγέλα: Επί τάπητος πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία

Newsroom L&O 02-03-2021 13:42
Συνάντηση Κώτσηρα-Συρεγγέλα: Επί τάπητος πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία
«Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την προαγωγή και θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας», δήλωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης
Τρόπους δράσης αλλά και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της βίας σε εργασιακούς χώρους, συζήτησαν σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας και η υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.  
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Κώτσηρα και με την κυρία Συρεγγέλα «συζητήθηκαν εκτενώς δράσεις που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού τα δύο Υπουργεία για την προστασία των δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας και τη συμμόρφωση της εθνικής νομοθεσίας με τη Σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, καθώς και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες».
 
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κώτσηρας δήλωσε: «Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την προαγωγή και θωράκιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας. Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας θα αναλάβουμε δράσεις και εν γένει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας και την περαιτέρω ενίσχυση του νομικού μας οπλοστασίου».
 
Από την πλευρά της η κυρία Συρεγγέλα ανέφερε: «Η συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξήχθη με θετικό πνεύμα συνεργασίας και οι δύο πλευρές τονίσαμε την αναγκαιότητα θέσπισης κανόνων πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας όχι μόνον στον εργασιακό χώρο αυτόν καθ' αυτόν, αλλά και σε κάθε χώρο ή περίσταση που σχετίζεται με την εργασία. Τόσο ως Υπουργείο Εργασίας όσο και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και άλλα συναρμόδια Υπουργεία αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο κανένας εργαζόμενος και καμία εργαζόμενη να μην εργάζεται υπό τον φόβο της βίας και της παρενόχλησης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo