Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Λιγνάδη με τον καταγγέλλοντα για βιασμό ζητά ο Κούγιας

Κατερίνα Μάνθου 02-03-2021 13:20 Τελευταία ενημέρωση: 02-03-2021 14:14
Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Λιγνάδη με τον καταγγέλλοντα για βιασμό ζητά ο Κούγιας
Παράλληλα ζητά να διενεργηθεί αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο

Την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με το πρόσωπο που τον έχει μηνύσει για βιασμό σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου τον Αύγουστο του 2015 αλλά και να διενεργηθεί αυτοψία στον συγκεκριμένο χώρο, ζητεί ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης με αίτημα που κατάθεσε στην ανακρίτρια δια του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Στο αίτημά του ο κ. Κούγιας αναφέρει πως η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του εντολέα του με τους «μάρτυρες και τους φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξη του εντολέα του «στον ίδιο χώρο κατά το φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει» μάρτυρες.

Ακόμη ζητεί να διαταχθεί αυτοψία στο χώρο προκειμένου να εντοπισθεί το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο φέρεται ότι τελέσθηκε στις 8 ή 9.8.2015 βιασμός του μηνυτή και ακολούθως να ερευνηθεί αν το ξενοδοχείο διαθέτει σουίτα με βεράντα, αλλά κυρίως να ζητηθεί από τα αρχεία του ξενοδοχείου ποιος ή ποιοι διέμειναν σε αυτό κατά τις ως άνω κρίσιμες ημεροχρονολογίες.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε ο κ. Κούγιας σχετικά με την κατάθεση του εν λόγω αιτήματος του στις δικαστικές αρχές αναφέρονται τα εξής: «Όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία.

Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.

Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015.

Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας».

Διαβάστε και:

Έρευνα στα ψηφιακά αρχεία του Λιγνάδη, ζητά ο δικηγόρος μηνυτή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo