• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οι κρίσεις αποτελούν μεγάλη ευκαιρία -και πρόκληση- για την κυβέρνηση

lawandorder.gr 02-03-2021 08:20 Τελευταία ενημέρωση: 02-03-2021 08:20
Οι κρίσεις αποτελούν μεγάλη ευκαιρία -και πρόκληση- για την κυβέρνηση
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αποδεικνύει στην πράξη αν όσους εκλέξαμε, άξιζαν την εμπιστοσύνη και την ψήφο μας

Μια ακόμα δημοσκόπηση, της pulse, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο, πως η κυβέρνηση, όχι απλώς συνεχίζει να έχει το προβάδισμα, αλλά κρατά και την τεράστια διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να είναι στις 15 ποσοστιαίες μονάδες (38% έναντι 23%), κάτι που σημαίνει ότι παραμένει «σταθερή» σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, που η διαφορά ήταν 16%. (Στις μετρήσεις αυτές, η μια μονάδα, αποτελεί μέρος του στατιστικού λάθους).

Δεν θέλω να μείνω άλλο στα στοιχεία της δημοσκόπησης αυτά καθ’ αυτά, μια και ουσιαστικά είναι σχεδόν επανάληψη προηγούμενων. Δηλαδή δείχνουν ότι η ΝΔ, έχει παγιωθεί σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 40%, ενώ ο Σύριζα κινείται κατά από το 25%.

Θέλω απλώς να εκφράσω μια «αιρετική» ας πούμε άποψη.

Οι περισσότεροι αναλυτές και εκτιμητές των δημοσκοπήσεων, ως πρώτη παρατήρηση σε αυτή την δημοσκόπηση, έχουν να πουν πως η κυβέρνηση, κρατάει τις δυνάμεις της, παρότι τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, όπως η κρίση στον Έβρο και η πανδημία, αλλά και δυσκολίες, όπως το θέμα Λιγνάδη ή αστοχίες, όπως το ζήτημα με το ταξίδι στην Ικαρία.

Και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «αντέχει».

Προσωπικά πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Θεωρώ ότι μια κυβέρνηση, όπως και κάθε μορφή εξουσίας σε οποιοδήποτε χώρο, «αντέχει» ή και «κερδίζει», όταν αντιμετωπίζει στην θητεία της κρίσιμα προβλήματα.

Γιατί σε αυτές τις κρίσεις, αποδεικνύεται η κάθε κυβέρνηση, όποιος εν παύσει περιπτώσεις έχει κάποια εξουσία και ευθύνη για το τι θα γίνει, αν μπορεί, αν έχει την θέληση, την ικανότητα αλλά και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Εξάλλου μην ξάναμε ποτέ ότι δίνουμε σε κάποιον την ηγεσία, τον χρίζουμε με την ψήφο μας η με την επιλογή μας, διαχειριστή των πράγματων που μας αφορούν επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα.

Και ο χειρισμός των οποίων προβλημάτων δημιουργεί θετική η αρνητική εικόνα για τον όποιο έχει εξουσία.

Έτσι λοιπόν, η ΝΔ βρίσκεται 15-16 μονάδες πιο πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι «παρότι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα}, αλλά αντίθετα «επειδή αντιμετώπισε, πολλά προβλήματα». Και τα αντιμετώπισε με επιτυχία.

Εξάλλου αυτός είναι ο ρόλος και της εκάστοτε κυβέρνησης. Εκλέγεται για να διαχειριστεί τα μελλούμενα. Και οι πολίτες θέλουμε -απαιτούμε- να διαχειριστεί τις κρίσεις, τα προβλήματα…

Και από τον χειρισμό αυτών των ζητημάτων, κρίνεται αν μια κυβέρνηση είναι καλή, αν ικανοποιεί αυτό που ο λαός ήλπισε ψηφίζοντας την.

Γι' αυτό λοιπόν θεωρώ ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση, είναι περίπου κάτι σαν «ευλογία», και για την ιδιά, αλλά και για μας, τους πολίτες.

Αυτή, η κυβέρνηση, έχει την ευκαιρία, την δυνατότητα, να μας πείσει ότι σωστά την επιλέξαμε και να κερδίσει από αυτό.

Κι εμείς ως πολίτες έχουμε την δυνατότητα, την δική μας ευκαιρία, να κρίνουμε αν η επιλογή μας ήταν σωστή ή όχι.

Και να πράξουμε αναλόγως….

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo