20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Στην εισαγγελία σήμερα νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση


    Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στις εισαγγελικές αρχές για σεξουαλική κακοποίηση ηθοποιών και καλλιτεχνών από συναδέλφους ή άλλα πρόσωπα στον χώρο τους, με εξουσία και ισχύ. Σήμερα, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αναμένεται να καταθέσει στην εισαγγελία νέους φακέλους με καταγγελίες. Και αυτοί οι φάκελοι θα ελεγχθούν από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να διευκρινιστεί καταρχάς εάν τα περιγραφόμενα αδικήματα, μπορούν να ερευνηθούν ή έχουν υποπέσει σε παραγραφή.
    Πάντως, από την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Τσαρούχας είχε προσκομίσει στην εισαγγελία δεκάδες φακέλους με καταγγελίες ηθοποιών εκ των οποίων, το περιεχόμενο τριών – τεσσάρων εξ αυτών κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρό, ότι δηλαδή μπορεί να αφορά και σε αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος τους. Εν τέλει, όπως φαίνεται τα καταγγελλόμενα αδικήματα αυτά μάλλον είναι σε βαθμό πλημμελήματος, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση ων ερευνών.
    Την ίδια ώρα, στο ΣΕΗ αναμένεται να κατατεθούν από δικηγορικό γραφείο νέες καταγγελίες κατά γνωστού ηθοποιού. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα καταγγελλόμενα αδικήματα θα αφορούν σε απόπειρες βιασμού και άλλες πράξεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
    Η εισαγγελία αποφασίζει για τον δεύτερο ηθοποιό
    Παράλληλα εντός της εβδομάδας η εισαγγελία αναμένεται να αποφασίσει για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δεύτερου ηθοποιού. Για την υπόθεση αυτή έχει διενεργηθεί προανάκριση στο πλαίσιο της οποίας ο ελεγχόμενος ηθοποιός έχει δώσει ανωμοτί κατάθεση. Η συγκεκριμένη δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.
    Ακόμη, από την εισαγγελία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ασυνόδευτα ανήλικα που φέρονται ότι παρακολουθούσαν θεατρικά μαθήματα από τον Δ. Λιγνάδη. Για την υπόθεση μάλιστα αυτή υπέβαλε σχετικό υπόμνημα και η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη.
    Επίσης, από την εισαγγελία διενεργείται έρευνα με αφορμή αναφορά που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας με αντικείμενο τη διερεύνηση των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.
    Τέλος, σε ό,τι αφορά, στην υπόθεση Λιγνάδη ο δικηγόρος του σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει άμεσα αίτηση κατά της προφυλάκισης του κατηγορούμενου.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ