Η τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι «ξεπούλησε» και τη νήσο Αλιμιά στη Ρόδο

Θανάσης Αργυράκης 01-03-2021 21:11
Η τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Ερντογάν ότι «ξεπούλησε» και τη νήσο Αλιμιά στη Ρόδο
Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, λειτουργεί στην πραγματικότητα ως «λαγός» του Προέδρου

Για όσα δεν εγείρει διεκδικήσεις επίσημα η κυβέρνηση Ερντογάν, τα κάνει «παντιέρα» της η κεμαλική αντιπολίτευση. Για την ακρίβεια, η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, λειτουργεί στην πραγματικότητα ως «λαγός» του Ερντογάν.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί, άλλωστε, ότι, εδώ και χρόνια, πρώτη αυτή εγείρει ζήτημα «ξεπουλήματος» νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στους Ελληνες και μετά έρχεται η επίσημη κυβέρνηση του ΑΚΡ να θέσει ζήτημα «μη ελληνικών νησιών», τα οποία στη συνέχεια, ως δια μαγείας, μετατρέπονται σε ... «τουρκικά».

Ο αριθμός τους, ως γνωστόν, κυμαίνεται ανάλογα με τις εκάστοτε ορέξεις της Αγκυρας. Από 5-6 που ήταν στην αρχή, σε 16 τώρα, και κατ' αλλους σε ... δεκάδες. Ανάλογα με τις κυβερνητικές ή τις εκάστοτε αντιπολιτευτικές κορώνες.

Τώρα, λοιπόν, για μια ακόμη φορά η αντιπολίτευση πήρε τη σκυτάλη και, δια της χαρακτηριζόμενης ως κεμαλικής εφημερίδας, Sözcü, ισχυρίζεται ότι «Η Ελλάδα κατέλαβε και το 20ο νησί μας!».

Ειδικότερα, καταγγέλλοντας τον Ερντογάν, η εφημεριδα αναφέρει ότι «η Ελλάδα, η οποία έχει τοποθετήσει στρατεύματα σε 23 νησιά που υποτίθεται ότι θα παρέμεναν αποστρατικοποιημένα σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, κατέλαβε το 20ο νησί που βρίσκεται εντός των συνόρων της Τουρκίας» (!).

Αυτή είναι μια από τις «ανακαλύψεις» του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Ουμίτ Γιαλίμ (Ümit Yalım), ο οποίος είπε στην εφημερίδα ότι «η Ελλάδα μεταφέρει καθημερινά από το νησί της Ρόδου τουρίστες, με σκάφη, στο νησί Αλιμιά. Ενώ χρειάστηκαν τρείς ημέρες για να κατεβάσει η Τουρκία τις ελληνικές σημαίες που τοποθετήθηκαν στις βραχονησίδες των Ιμίων, οι ελληνικές και βυζαντινές σημαίες που υψώθηκαν στο νησί Αλιμιά βρίσκονται εκεί για πέντε μήνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo