Τούρκος στρατηγός προσπάθησε να περάσει από τον Εβρο

Θανάσης Αργυράκης 01-03-2021 21:04 Τελευταία ενημέρωση: 02-03-2021 08:56
Φωτό αρχείου
Τούρκος στρατηγός προσπάθησε να περάσει από τον Εβρο
«Βομβαρδισμός» κατά της Ελλάδας για κακομεταχείριση μεταναστών - προσφύγων

Μαζικός είναι ο «βομβαρδισμός» κατά της Ελλάδας για κακομεταχείριση μεταναστών - προσφύγων και βίαιων επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, από τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος αναπαράγει με ιδιαίτερη ένταση σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας της γείτονος.

Την ίδια στιγμή, άκρως ενδιαφέρον είναι δημοσίευμα του τουρκικού, κρατικού, ειδησεογραφικού πρακτορείου, Αναντολού, το οποίο ισχυρίζεται ότι Τούρκος στρατηγός(!) επιχείρησε να περάσει από τον Εβρο στην Ελλάδα, αλλά συνελήφθη.

Ειδικότερα, το πρακτορείο αναπαράγει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όπου γίνεται λόγος για σύλληψη πέντε ατόμων, περιλαμβανομένων τριών υπόπτων για τρομοκρατία, στην Αδριανούπολη.

Ενας εξ αυτών, μάλιστα, τον οποίο η Αγκυρα εμφανίζει -όπως συλλήβδην κάνει, άλλωστε- ως μέλος της FETÖ, της οργάνωσης των «Γιουλενιστών», είναι πρώην στρατηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε άλλη ανακοίνωσή του, επίσης, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας υποστηρίζει ότι «τρία άτομα που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν και ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK».

Βεβαίως, κατά την προσφιλή μέθοδό της, η Αγκυρα βαφτίζει όσους προσπαθούν να αποδράσουν από την Τουρκία είτε ως «Γκιουλενιστές» είτε ως μέλη του ΡΚΚ.

Στο μεταξύ, ερωτηματικά γεννούν δημοσιεύματα μερίδας του τουρκικού Τύπου, η οποία θέλει να εμφανίσει ότι οι περισσότεροι Τούρκοι που περνούν παράνομα στην Ελλάδα είναι μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα, Χουριέτ, αναφέρει ότι «20.000 Τούρκοι, οι περισσότεροι εξ αυτών μέλη της FETÖ, έχουν διαφύγει στην Ελλάδα».

Σημειώνει ότι μέχρι την αρχή του 2021 ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα ανήλθε σε 19.653, εκ των οποίων 9.000 περίπου έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στις ελληνικές Αρχές. Από αυτές τις αιτήσεις, 2.000 έχουν γίνει δεκτές, 697 έχουν απορριφθεί ενώ οι υπόλοιπες τελούν υπό εξέταση.

Το σύνολο του τουρκικού Τύπου, πάντως, αναπαράγει μαζικά ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, όπου καταγγέλλει την Ελλάδα για σκληρή στάση απέναντι σε παράτυπους μετανάστες, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό επαναπροώθησης, όπως ισχυρίζεται, στον Εβρο. Συνοδεύεται, δε, από βίντεο, με αγγλικούς υπότιτλους μάλιστα, όπου παρουσιάζονται μετανάστες να μιλούν και εικόνες από μώλωπες που, κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, προκάλεσαν οι Ελληνες.

Για το θέμα, σε σειρά αναρτήσεών του στο twitter προέβη και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ.

Ταυτόχρονα με τις καταγγελίες σε βάρος της Ελλάδας, η Άγκυρα προσπαθεί να καλλιεργήσει διεθνώς το προφίλ μιας «ανθρωπιστικής» δύναμης, η οποία σώζει ανθρώπους. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα στοχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το τουρκικό Λιμενικό, όπου γίνεται λόγος για διάσωση άνω των 12.500 ατόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo