365 λέξεις αξιοπρέπειας από τους συγγενείς των θυμάτων του Κουφοντίνα - Ο συμβολισμός της απουσίας του ονόματός του

Μιχάλης Τεζάρης 01-03-2021 13:03 Τελευταία ενημέρωση: 01-03-2021 14:36
365 λέξεις αξιοπρέπειας από τους συγγενείς των θυμάτων του Κουφοντίνα - Ο συμβολισμός της απουσίας του ονόματός του
Δήλωσαν παρόντες και πήραν θέση στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει, με αφορμή την απεργία πείνας που πραγματοποιεί

Μέσα σε 365 λέξεις, οι συγγενείς θυμάτων του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη του ανθρώπου που δολοφόνησε και καταδικάστηκε για 11 ανθρωποκτονίες, δήλωσαν παρόντες και πήραν θέση στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει, επ’ αφορμής της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο κλείσιμο του κειμένου, σημειώνουν: «Και κάτι τελευταίο προς όλους αυτούς που κάνουν δηλώσεις και διαδηλώσεις για τον δολοφόνο: ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Αναρωτιόμαστε εάν το έχετε σκεφτεί έστω και μία φορά».

Η λέξη δολοφόνος αναφέρεται 6 φορές στο κείμενο, ενώ το όνομα του Κουφοντίνα ούτε μια, δείγμα πως ο άνθρωπος αυτός στην συνείδηση τους, έχει καταγραφεί ως δολοφόνος, έχοντας διαγράψει το όνομα του. Είναι αυτός που τους στέρησε, ως άλλος «θεός», τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Είναι εκείνος που αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να πεθάνουν και  ως αυτόκλητος τιμωρός τους στέρησε τη ζωή.  Και επειδή πολλές φορές η κοινή γνώμη λησμονεί πως πίσω από τους 11 εκτελεσμένους από το χέρι του Κουφοντίνα υπάρχουν άνθρωποι, οι συγγενείς τους τονίζουν, «Θυμόμαστε τις στιγμές που ζήσαμε με τους δικούς μας και πως θα θέλαμε λίγο ακόμα, θυμόμαστε όλες τις φορές που… δεν ήταν, στα σημαντικά της ζωής μας. Θυμόμαστε και το αίμα.

Τόσο πολύ αίμα. Που οι περισσότεροι από μας, επειδή ήμασταν μικροί, δεν είχαμε δει ούτε στα έργα και το είδαμε για τον μπαμπά, τον γιο, το σύζυγο, τον αδερφό. Και όλες αυτές οι μνήμες πονάνε. Και μας απομακρύνουν από τους τωρινούς δικούς μας, οι οποίοι όσο και να προσπαθούν, όσο και αν μας αγαπούν, δεν μπορούν να καταλάβουν».

Μάλιστα με δείγμα μεγαλοψυχίας, δεν ζητούν τον θάνατο του ανθρώπου που τους στέρησε τους οικείους τους, αλλά ζητούν, «Παρά το γεγονός ότι δολοφόνησε τους ανθρώπους μας, τον καλούμε να υποχωρήσει από το αίτημά του και να ζήσει. Το να πεθάνει δεν θα φέρει κανέναν από τους δικούς μας πίσω». Επίσης με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ζητούν από τους «αλληλέγγυους» του Κουφοντίνα το αυτονόητο, « Σας καλούμε, αντί να ζητάτε την υποχώρηση του κράτους, να ζητήσετε από το δολοφόνο να διακόψει την απεργία πείνας. Το δίκιο του, αν θεωρείτε ότι έχει, ας το βρει στα δικαστήρια».

Ενδεχομένως η Δικαιοσύνη, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, που τόσο πολέμησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, να τον δικαιώσει και να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού. Οι εποχές άλλαξαν, κανείς πλέον δεν εκβιάζει μια χώρα, δεν απειλεί θεσμούς και επίσης, δεν υπάρχει πλέον μονόλογος από καμία ιδεολογική σκοπιά, αλλά αντίλογος και από κόμματα, αλλά και από την κοινωνία αυτόνομα. 

               

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo