• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Είναι το κέντρο της πρωτεύουσας «Free covid 19 area»;

lawandorder.gr 01-03-2021 08:02 Τελευταία ενημέρωση: 01-03-2021 08:16
Είναι το κέντρο της πρωτεύουσας «Free covid 19 area»;
Σήμερα που ξεκινά η νέα φάση της καραντίνας, ας ξεκινήσουν μαζικοί έλεγχοι (και ποινές) ώστε να μην «κλαίμε» κάθε τέλος εβδομάδας γιατί «θα συνεχιστεί η καραντίνα και θα καταστραφεί η οικονομία

Αν κάποιος, τις τελευταίες 8-10 μέρες περπατούσε την Πανεπιστημίου ή και την Σταδίου, λίγο μετά το Σύνταγμα και ως την Ομόνοια, πραγματικά θα ήταν σίγουρός ή ότι ο κορονοϊός έχει εξαλειφθεί από την χώρα μας ή εν πάσει περιπτώσει, η περιοχή είναι «Νon Covid-19 area»….

Ελάχιστοι, φορούσαν μάσκα και αρκετοί από αυτούς που την φορούσαν, την είχαν μάλλον ως αξεσουάρ (πότε στο πηγούνι και πότε στο χέρι), δεν υπήρχε καμία διατήρηση απόστασης ανάμεσα στους πολίτες και βέβαια η συγκέντρωση ατόμων σε καταστήματα που ήταν ανοιχτά, περίπτερα ή και παγκάκια, όπου υπήρχαν, δεν είχαν καμία σχέση με τα καθοριζόμενα από τα υγειονομικά μέτρα.

(Δεν αναφέρομαι στις περιοχές κάτω από την Αχαρνών, γιατί εκεί πραγματικά κοντεύει να είναι «μια άλλη χώρα, μιας άλλης Ηπείρου», που λέει και φίλος που λόγω δουλειάς κινείται κάθε μέρα εκεί).

Όταν λοιπόν, μέρες της σκληρής υποτίθεται καραντίνας, στο κέντρο της πρωτεύουσας της χωράς δεν υπάρχει τήρηση κανενός σχεδόν εκ των μέτρων και βεβαίως δεν υπάρχει καμία, μα καμία αστυνόμευση, τότε πραγματικά είναι απορίας άξιο γιατί όλοι μένουμε έκπληκτοι από την αύξηση των κρουσμάτων.

Όταν, μέρα πάρα μέρα (για να μην πω κάθε μέρα) μερικές εκατοντάδεςάνθρωποι, κάνουν στην πρωτεύουσα συγκεντρώσεις και πορείες, είναι απορίας άξιο γιατί κάθε μέρα που ανακοινώνονται πολλά κρούσματα και πληρότητα στις ΜΕΘ, «πέφτουμε από τα σύννεφα».

Αλλά δεν είμαστε μόνον, εμείς, οι πολίτες που ξαφνιαζόμαστε.

Δείχνει να ξαφνιάζετε και ο κρατικός μηχανισμός. Υπουργοί, ειδικοί και άλλοι δηλώνουν ανησυχία και προβληματίζονται, γιατί λέει τα κρούσματα εντοπίζονται στην πρωτεύουσα και δη στο κέντρο.

Μα κανένας από αυτούς πήγε μια βόλτα στο κέντρο, έστω κινήθηκε με το αυτοκίνητο στις περιοχές αυτές για να δει που… γράφουν  τα μέτρα που αποφασίζουν, οι πολίτες στις περιοχές αυτές.

Και το κυριότερο, κινήθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα, σε όλους όσους αδιαφορούν για τα μέτρα αλλά... διαμαρτύρονται γιατί δεν ανοίγει το λιανεμπόριο…

Γιατί σωστό είναι, αφού το προβλέπει ο νομός, να βάζεις πρόστιμο σε και παρέα 8-10 εφήβων που μαζευτήκαν σε ένα σπίτι, αλλά από την άλλη δεν είναι δυνατόν να αφήνεις στο κέντρο της πρωτεύουσας ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Είτε είναι περαστικός, είτε είναι κάτοικος, είτε είναι μετανάστης, είτε διαδηλώνει για τα (δίκαια ή μη) αιτήματά του.

Σήμερα λοιπόν, που ξεκινά η νέα φάση της καραντίνας, ας ξεκινήσουν μαζικοί έλεγχοι (και ποινές) ώστε να μην «κλαίμε» κάθε τέλος εβδομάδας γιατί «θα συνεχιστεί η καραντίνα και θα καταστραφεί η οικονομία.

Καλημέρα και Καλό μήνα

[email protected]

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo