Η παραίτηση Ταραντίλη και οι «κνίτες» του Μαξίμου

Ηλίας Ψυχογιός 28-02-2021 20:12 Τελευταία ενημέρωση: 28-02-2021 22:01
Η παραίτηση Ταραντίλη και οι «κνίτες» του Μαξίμου
Οι άνθρωποι, ο εσωτερικός «πόλεμος» και η παραίτηση που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο Πρωθυπουργικό Γραφείο
Άσχετα με την αιτιολογία της παραίτησης, του μέχρι σήμερα κυβερνητικού εκπροσώπου (ασθένεια μέλους της οικογένειας του - γεγονός το οποίο είναι αληθές) είναι βέβαιο ότι ο καθηγητής Ταραντίλης, τις τελευταίες μέρες είχε εκφράσει διαφωνίες για πτυχές της ακολουθούμενης επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης σε ορισμένα θέματα, όπως και στο ζήτημα Λιγνάδη.

Ο κ. Ταραντίλης, ο οποίος είχε αναλάβει όχι μόνο την εκπροσώπηση της Κυβέρνησης αλλά και την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλο τον σχετικό τομέα, αντιμετώπισε μια «διακριτική εχθρότητα», όπως λένε κάποιοι στο Μ. Μαξίμου, από ορισμένους συνεργάτες του Πρωθυπουργού οι οποίοι επιθυμούν να έχουν «προνομιακό ρολό στον συγκεκριμένο τομέα».

Επίσης , φαίνεται να είχε συνολική διαφωνία με τις τακτικές των τελευταίων (ορισμένες βγαλμένες από «το Σοβιετικό παρελθόν για τα ΜΜΕ», όπως λένε οι ίδιοι άνθρωποι), και όταν είδε ότι θα έπρεπε κάθε μέρα να αντιπαλεύει αυτές τις απόψεις και τους ανθρώπους-φορείς τους που «κινούνταν συνωμοτικά», αποφάσισε να υποβάλλει την παραίτηση του. Και αυτό πάρα την διαβεβαίωση του Πρωθυπουργού ότι «σιγά-σιγά θα αλλάξουν τα πράγματα».

Η συνολική διαφωνία του κ. Ταραντίλη στην αντιμετώπιση της υπόθεσης Λιγνάδη, ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν είναι άσχετο από το κλίμα που υπάρχει στον τομέα αυτό του Μ. Μαξίμου, πως «παραπολιτικό» σχόλιο που υπάρχει στο σημερινό (28-2) φύλλο της Καθημερινής αναφέρει, χωρίς να υπάρχει (εμφανής λόγος), ότι ο πρωθυπουργός «σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εμπιστεύεται πλήρως την κρίση του….», αναφέροντας στη συνέχεια το όνομα ενός εκ των πρώην μελών της ΚΝΕ που βρίσκονται στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως λέει το (σε τουλάχιστον …περίεργο χρόνο δημοσιευμένο) σχόλιο «είναι ο τελευταίος που ρωτάει πριν πάρει μια κρίσιμη απόφαση».

Ορισμένοι πάντως, που γνωρίζουν τα παρασκήνια του Μ. Μαξίμου, υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό, η παραίτηση αυτή, να βάλει σε κίνηση διαδικασίες που θα αλλάξουν δεδομένα (και πρόσωπα) στον τομέα της επικοινωνίας , στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo