Ρυθμίσεις για ΝΠΔΔ, κινητικότητα και υπηρεσιακά συμβούλια

Newsroom L&O 26-02-2021 22:41
Ρυθμίσεις για ΝΠΔΔ, κινητικότητα και υπηρεσιακά συμβούλια
Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών

Δυνατότητα στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να συγκαλούν τα συλλογικά όργανα και να λαμβάνουν αποφάσεις διά περιφοράς (τηλεφωνικά ή με email), για το διάστημα της πανδημίας, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που συμπεριελήφθη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας».

Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα ΝΠΔΔ των ΟΤΑ.

Επίσης, στους δήμους κάτω των 25.000 κατοίκων και στους νησιωτικούς δήμους έως 55.000 κατοίκους, αυξάνεται από 65% σε 80% το ποσοστό κάλυψης του οικείου κλάδου για την απόφαση μετακίνησης υπαλλήλων σε άλλο φορέα. Το μέτρο ισχύει μόνο για τον κύκλο κινητικότητας 2020, ο οποίος με την ίδια τροπολογία παρατείνεται έως τις 8 Μαρτίου αντί για τις 28 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους φορείς που δεν έχουν υποβάλει ακόμα τα απαραίτητα στοιχεία.

Τέλος, δίνεται νέα παράταση στη θητεία των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση παρατείνεται η εκπροσώπηση των εργαζομένων σε αυτά έως τις 30 Ιουνίου 2021.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo