ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Γεώργιος Σκυλογιάννης - Ιωάννης Ευαγγελινέλης: 10 χρόνια μετά οι συνάδελφοί τους δεν τους ξέχασαν

lawandorder.gr 26-02-2021 15:21 Τελευταία ενημέρωση: 26-02-2021 15:22
Γεώργιος Σκυλογιάννης - Ιωάννης Ευαγγελινέλης: 10 χρόνια μετά οι συνάδελφοί τους δεν τους ξέχασαν
Συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών

Την προσεχή Δευτέρα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία των Ειδικών Φρουρών Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη. 

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις κραυγές των συναδέλφων τους οι οποίοι είχαν σπεύσει στο σημείο όπου πυροβολήθηκαν οι δύο νέοι αστυνομικοί, και πολύ περισσότερο οι ίδιοι οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι οργανώνουν και φέρος επιμνημόσυνη δέηση, με τους υγειονομικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, στο σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών αναφέρει: 

Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ Ειδικών Φρουρών ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ και ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ.

Την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα της στυγερής δολοφονίας των δυο Ηρώων-συναδέλφων, Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη.

Δέκα χρόνια, από την ημέρα που προσέφεραν τη ζωή τους, χωρίς ίχνος φόβου, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, στον βωμό του καθήκοντος. Δέκα δύσκολα χρόνια για τις οικογένειες τους, τους φίλους τους, τους συναδέλφους τους.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κάθε χρόνο, την ημέρα μνήμης των Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, φρόντιζε κάθε φορά, να οργανώνει εκδήλωση και τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, παρουσία των μελών των ατυχών οικογενειών, εκπρόσωπων της Φυσικής και Πολίτικης Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., με εκατοντάδες αστυνομικούς και απλούς πολίτες, υποβάλλοντας τα σέβη τους στο μνημείο και θυσιαστήριο των Συναδέλφων μας.

Δυστυχώς, φέτος, λόγο των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του Covid-19, δεν μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη των συναδέλφων μας όπως θα θέλαμε και όπως πραγματικά τους αρμόζει με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου. Ο σεβασμός των Νόμων η προστασία του κοινωνικού συνόλου αποτελούν ανυπέρβλητη υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε την εκδήλωση μνήμης στον επόμενο χρόνο και να περιοριστούμε φέτος στην απλή τέλεση επιμνημόσυνης δέησης με τις προβλεπόμενες από το Νόμο ελάχιστες παρουσίες. Άλλωστε κατά μόνας μπορεί και καλούμε όποιον συνάδελφο επιθυμεί να αποδώσει τον ανάλογο φόρο τιμής. είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γεωργίου Σκυλογιάννη και ο Ιωάννη Ευαγγελινέλη προσέφεραν τις ζωές και είναι ακριβώς αυτός ο ιερός σκοπός, που δεν θα μας επιτρέψει φέτος να ακουστεί από εκατοντάδες φωνές το "ΑΘΑΝΑΤΟΙ".

Με γνώμονα τα παραπάνω το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής υπό την αιγίδα της Π.Ο.Α.Ε.Φ θα πραγματοποιήσει την μέρα θυσίας των συναδέλφων μας, 01/03/2021, τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Ρέντη, στο μνημείο των πεσόντων, με ολιγομελή αντιπροσωπία του ΣΕΦΕΑΑ, της ΔΙ.ΑΣ, Εκπροσώπων της Ηγεσίας , και του τοπικού Δήμου


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo