Με καρότσι έφυγαν Ρώσοι διπλωμάτες από τη Βόρεια Κορέα (εικόνες)

Σύνταξη Law & Order 26-02-2021 14:46
Με καρότσι έφυγαν Ρώσοι διπλωμάτες από τη Βόρεια Κορέα (εικόνες)
Γιατί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτόν τον μη συμβατικό τρόπο μετακίνησης

Με καρότσι που προορίζεται για μεταφορές κουτιών και δεμάτων σε καταστήματα αποχώρησαν από τη Βόρεια Κορέα Ρώσοι διπλωμάτες την Πέμπτη, σύμφωνα με ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο VK το ρωσικό ΥΠΕΞ, Ρώσοι διπλωμάτες φόρτωσαν τα υπάρχοντα και τις οικογένειές τους στο καρότσι μεταφοράς εμπορευμάτων και το ανέβασαν στις ράγες του τρένου από τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ προς τα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο λόγος που οι υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας υποχρεώθηκαν να φύγουν από την Πιονγκγιάνγκ είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει διακόψει όλες τις διεθνείς συγκοινωνίες λόγω κορωνοϊού.

Η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα του κορωνοϊού, αν και προσφάτως παρήγγειλε πάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια για τους πολίτες της τη στιγμή που δεν της περισσεύουν χρήματα.

Τα σύνορα της Βόρειας Κορέας με τη Ρωσία έχουν κλείσει εδώ και ένα χρόνο, αναφέρει σε ενημέρωσή του το ρωσικό υπουργείο, κάτι που δεν επέτρεπε την αναχώρηση των Ρώσων διπλωματών με κάποιον από τους συμβατικούς τρόπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo