19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Στις 18 Μαρτίου η απόφαση για Κουμανταρέα – Με κορωνοϊό ο ένας από τους κατηγορούμενους


    Στις 18 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους της υπόθεσης. Η ανακοίνωση της απόφασης ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο όπως έγινε γνωστό ο ένας από τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους της υπόθεσης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ως εκ τούτου δεν μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.
    Υπενθυμίζεται ότι ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη. Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο καθένα από τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.
    Σύμφωνα με την δικογραφία, οι κατηγορούμενοι, εκ των οποίος ο ένας σχετιζόταν από δεκαετίας με το θύμα, σκότωσαν τον συγγραφέα όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα που του ζήτησαν ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την εκ νέου ενοχή τον δύο κατηγορουμένων.
    Απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 30χρονος κατηγορούμενος, είχε ανακαλέσει τα όσα είχε πει προανακριτικά και συγκεκριμένα ότι είχε ερωτικές επαφές με το θύμα, υποστηρίζοντας ότι με τον λογοτέχνη είχε φιλική σχέση. Παράλληλα, είχε αναφέρει πως την βραδιά της δολοφονίας είχε ζητήσει χρήματα από το συγγραφέα, τα οποία εκείνος αρνήθηκε του δώσει.
    «Δεν ήμουν στα καλά μου και τον έσπρωξα… Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν τον σκότωσα εγώ», είχε αναφέρει στην απολογία του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για το ρόλο του συγκατηγορουμένου του στην υπόθεση. Όπως είχε πει τότε στο δικαστήριο ο συγκατηγορούμενος του είχε μείνει μόνος με τον συγγραφέα στο διαμέρισμά του επί 20 λεπτά.
    «Άκουσα ήχους χτυπημάτων κι όταν ανέβηκα είδα το συγγραφέα πεσμένο στο έδαφος. Ο συγκατηγορούμενος μου είχε ανέβει πάνω του και με το ένα χέρι τον κρατούσε από το λαιμό και με το άλλο τον γρονθοκοπούσε», είχε υποστηρίξει από την πλευρά του ο δεύτερος καταδικασθείς, κατά την απολογία του στην πρωτοβάθμια δίκη. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει το θύμα και ο συγκατηγορούμενος του είχαν λογομαχήσει έντονα.
    Διαβάστε περισσότερα
    Δολοφονία Κουμανταρέα: Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο η δίκη
    Δολοφονία Κουμανταρέα: Ο Μένης ενίσχυε οικονομικά τον κατηγορούμενο – Είχαν ερωτική και πνευματική σχέση
    Δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα: Ξανά στο δικαστήριο οι Ρουμάνοι


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ